hlavní fáze, 1. kolo
26.09.2024 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Artem Dovbyk (© AS Roma)

AS Řím v závěru přišel o výhru, Athleticu ji zařídil stoper Paredes

I když se fotbalistům Athleticu v Itálii historicky nedaří, ze hřiště AS Řím vezou v rámci základní fáze Evropské ligy cenný bod za remízu 1:1, kterou jim v 85. minutě vystřelil stoper Aitor Paredes.

Po vyhazovu fanoušky oblíbeného trenéra Danieleho De Rossiho se o víkendu AS Řím chopil kouč Ivan Jurič a v premiéře na lavičce vyhráli Vlci 3:0 nad Udinese. Po půlhodině hry po rychlém brejku poslal Angeliňo z levé strany přesný centr na hlavu Arťoma Dovbyka, který se trefil potřetí v sezoně.

Svěřenci Ernesta Valverdeho však do druhé půle nastoupili jako vyměnění, střelu Unaie Gómeze ale brankář Mile Svilar chytil. Vedení Římanů naopak mohl zvýšit Matias Soulé, hosty však zachránil výborný zákrok brankáře Julena Agirrezabaly. Když už se zdálo, že Římané dotáhnou zápas k vítězství, v 85. minutě na zadní tyč vrátil míč před branku Unai Núñez a Paredes prostřelil gólmana.

Athletic tak získal cenný bod, který bude moci potvrdit za týden doma s Alkmaarem, Římané se představí ve švédském Elfsborgu.

Autor: Livesport.cz / Sunil Midda

Komentáře (11)

Přidat komentář
Lukáš Krejzar

3:2

Reagovat
Pankrac

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Largo

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Truffaldino

Za ten týden vypadá tým naprosto parádně, až mě mrzí, že jsem Juričovi tolik nevěřil. Baldanzi dle očekávání skvělý, podobně Koné, Pelleg si může udělat výlet někam do Dubaje a už tam zůstat.

Reagovat
Largo

Reagovat
Largo

Jako panove sorry, De Rossiho miluju, ale tohle je uplne jina liga. Tohle je rychlej, kreativni a hlavne agresivni Rim, kterej chci videt.

Reagovat
Lech

Reagovat
Truffaldino

Reagovat
Truffaldino

Škoda, nakonec si tu jednu jedinou šanci Bilbao vypracovalo, ve druhém poločase jsme se nedokázali prodrat skrze střed hřiště, na druhou stranu, naše bránění bylo správně aktivní a dlouho jsme drželi náskok. Trochu víc jsem čekal od Soulého, vyjma jedné střely u něho vše končilo, s Eldorem byly jejich náběhy dost ledabilé a trochu zmatený Saud pak neměl s kým hrát. Ale jako začátek nového trenéra a stylu hry to bylo dobré, přeci jen Athletic patří k nejsilnějším soupeřům v soutěži.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele