hlavní fáze, 1. kolo
26.09.2024 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Kenneth Taylor (© AFP)

Ajaxu vyšla sázka na mládí na výbornou. Besiktas při výprasku nevystřelil na branku

Fotbalisté Ajaxu zvítězili v prvním kole ligové fáze Evropské ligy nad Besiktasem s přehledem 4:0. Vítěznou branku obstaral po půlhodině hry Kian Fitz-Jim, na něhož po změně stran navázali přesnými zásahy Kenneth Taylor a dvougólový Mika Godts. Věkový průměr střelců činil 20,7 let, sázka na mládí se tedy domácím vydařila. Naopak Turci za celý zápas nevystřelili na bránu.

Ajax v minulé sezoně výkonnostně výrazně zaostával za očekáváními a tentokrát byl odhodlaný vytěžit ze své poutě pohárovou Evropou maximum. Domácí začali aktivněji a ve 20. minutě trefili tyč. O chvíli později již otevřel skóre Fitz-Jim. Kenneth Taylor chtěl přihrát Bertrandu Traorému, ale odražený míč se dostal k nohám Fitz-Jima, který ho uklidil do prázdné branky.

Dominance Ajaxu pokračovala i ve druhém poločase a nizozemští giganti krátce po obnovení hry přidali druhý gól. Z bleskového protiútoku se prosadil Godts, který z hranice pokutového území napálil míč pod břevno. Vzápětí se mohli domácí fanoušci radovat znovu, když se Taylor prosadil levačkou z hranice pokutového území.

Hráči Ajaxu nepolevovali a drželi tempo. Díky tomu se znovu prosadil Godts a stanovil konečné skóre 4:0, když se uvnitř vápna uvolnil na zadní tyči a bez obtíží skóroval. Pro kouče hostů Giovanniho Van Bronckhorsta to byl při jeho návratu do Nizozemska celkově pochmurný večer, obzvlášť vzhledem k tomu, že dříve nosil barvy Feyenoordu.

Autor: Livesport.cz / Amos Murphy

Komentáře (3)

Přidat komentář
Lukáš Krejzar

6:2

Reagovat
Elmas

4:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele