1/16 finále - 1. zápasy
20.02.2014 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

PAOK Soluň - SL Benfica 0:1

PAOK v souboji s Benficou neprokázal, jak doma umí být nepříjemný. Směrem na bránu vystřelil jen jednou jedinkrát, takže na pozitivní výsledek prostě pomýšlet nemohl. Hosté si vítězství, které jim zařídil na sklonku hodiny hry Lima, zkušeně pohlídali, a v odvetě budou mít daleko lepší pozici než soupeř.

Celkem deset utkání v řadě v rámci evropských pohárů Soluň neudržela čisté konto. Domácí ani tentokráte nepředvedli dobrý výkon, akce Benficy zastavovali často jen za cenu mnoha faulů, přihrát si přesněji vícekrát v řadě jim dělalo opravdu velké problémy a udržet déle míč na kopačkách taktéž.

Mužstvo Jorgeho Jesuse může být nadmíru spokojeno. Ani ono totiž nepředvádělo žádnou ofenzivní smršť, vždyť na gólmana Glikose letěly jen dva pokusy. Hrálo ovšem to, co potřebovalo. První třetina zápasu hodně nudila, úvodní šance na řadu přišla až s dalekonosným pokusem domácího Oliseha, která nebyla přesná.

Na druhé straně předvedl povedenou individuální akci Sílvio, jenž pelášil celkem dlouhou dobu po přihrávce Jardela, pak ale zamířil jen vedle. Na začátku druhého dějství Lazar poprvé výrazněji ohrozil prostor gólmana Artura Moraese, pěkně se zbavil obránce Pereiry, a jeho následný technický pokus skončil jen centimetry vedle.

V 59. minutě portugalský celek zasadil jediný úder tohoto střetnutí. Pas Péreze sklepl Djuričič pro volného Limu, který z vyložené pozice nedal Glikosovi šanci. Od té doby se PAOK ztěží dostával k míči, měl navíc velké štěstí, že Markovič zamířil vedle. A závěrečná příležitost Katsouranise? Jeho hlavičku v klidu lapil Artur Moraes.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-4

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

zajimava sestava benficy. jen 4 hráči z běžného základu. + další 4 na lavičce

Reagovat
Benfica

však to len Európska liga a len PAOK

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, chápu kde jsou hlavní cíle :) ale přišlo mi to i jako slušně překvapivý strategicjý tah. nasadit hráče z druhé vlny.

jinak nevíš co je s oscarem? a proč letos nehraje Ola John? loni se mi dost líbil.

Reagovat
Benfica

Ola John je na hosťovaní v Hamburgu a Tacuara asi nemá potrebnú formu, alebo sa mu obnovilo zranenie.. neviem, ale už konečne hral Salvio

Reagovat
smazaný uživatel

Doma je sfouknem 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nehráli Salpingidis a Stoch už od začátku?

Reagovat
Pokahontas

Poněkud nepřesnost v článku-PAOK přeci v létě nezvládl domácí odvetu v kvalifikaci o LM se Schalke (2:3),takže těžko mohl být nyní 10 pohárových zápasů v řadě doma neporažen,když od té doby na podzim odehrál jen 3 ve skupině

Reagovat
smazaný uživatel

Má letos Benfica na finále??? Podle mě asi ne, pokud budou takhle šetřit hráče, ale uvidíme, hrají pěknej fotbal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele