základní skupiny - skupina J
21.10.2010 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain 1:1

V divácky atraktivním utkání remizovala německá Borussia Dortmund s francouzským Paris Saint-Germain 1:1. Domácí měli převahu, jenže doplatili na neproměňování šancí. Na proměněnenou penaltu Sahina totiž odpověděl pár minut před koncem Chantome.

Utkání bylo hodně bohaté na šance, o první rozruch se postaral domácí Lucas Barrios, jenž nastřelil tyčku. Francouzi zareagovali střelou Peguyho Luyinduly, ovšem brankář Weidenfeller byl na místě. Ve 25. minutě zahrávala Borussia rohový kop, ke střele se dostal opět Lucas Barrios a minul. Tento hráč byl hodně vidět a odhodlal se i ke střelbě z dálky, znovu byl ale neúspěšný. Dortmund byl lepším celkem, ale ani Grosskreutz nedokázal trefit branku. Jedinou šanci PSG v prvním poločase měl Camara, jeho hlavička také nebyla přesná. Utkání jako by gradovalo, šance neustále přibývaly.

Po změně stran se diváci na vyprodaném stadionu dočkali gólu. Ještě než se tak stalo, nechal Götze vyniknout Edela. Pak už přišel první klíčový okamžik celého utkání, střídajícího Feulnera bránil "rukama-nohama” Sakho, a jelikož to bylo v pokutovém území, pískala se penalta. Sahin pokutový kop proměnil a Dortmund vedl 1:0.

Vedoucí branka domácí celek hodně nabudila a PSG mělo problémy. Kagawa popotáhl míč a pak ostře vypálil těsně vedle levé tyče. O kousek vedle zamířil i další střídající hráč Lewandowski. Druhý zásah mohl přidat opět Sahin, ale brankář Edela byl skvělý. Borussii se spalování šancí stalo osudným, neboť PSG nakonec vyrovnalo na 1:1. Hoaraou si ještě vylámal zuby na Weidenfellerovi, ale v 87. minutě už vyzrál Chantome. Uvnitř pokutového území obdržel skvostnou přihrávku a stačilo jen přesně zamířit, což se stalo - 1:1. Zápas byl až do závěrečného hvizdu hodně zajímavý, nicméně nerozhodný výsledek se už nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0----barrios

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
onze

ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas muze skoncit jakkoliv...pro me bez tipu

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná výhra dortmundu... tip 2:0

Reagovat
slovaňáák

Nuriiii Bezpečně proměněná penalta.

Reagovat
Ondraa24

penalty pro Dortmund měly bejt nejmíň dvě, ale co už PSG nehrálo nic moc, na to že vede tabulku skupiny

Reagovat
slovaňáák

Byli jsme aktivnější, lepší, spousty šancí opět zahozených, což je hrozná škoda, Lucasova tyčka... Penalta trošku sporná možná, ale správně písklá a po ruce Sakha se měla pískat další. Mario svým příchodem hodně pozvedl hru po poločase, Dedê konečně na hřišti Ikdyž ten gól byl z velký části jeho, ptž si Chantômeho "nevšímal" a pak k němu přistoupil logicky pozdě.. Škoda tohle mohli (měli) bejt tři body.. Postup snad zvládneme. BVB

Reagovat
onze

PARIS SG

Reagovat
Ondraa24

no, moc toho nepředvedli, něco jako Sevilla když hráli v Dortmundu bych řekl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele