základní skupiny - skupina I
22.10.2009 19:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

SL Benfica - Everton FC 5:0

Nedobré vzpomínky budou mít na stadion "Slunce" fotbalisté anglického Evertonu. Domácí Benfica předvedla totální destrukci anglické kopané a svého soupeře vyprovodila debaklem 5:0. Everton si za ostudu mohl sám, do kolen ho srazili slepené branky na začátku druhého poločasu.

Domácí zničili Everton akcemi podél stran, Estadio Da Luz mohl poprvé jásat po čtvrthodině hry, centr z levé strany dopravil do sítě střelou z první a navíc od země Saviola - 1:0. Everton si v tu chvíli nepřipouštěl, že by se ze zápasu mohla stát noční můra. Na vedoucí branku Benfiky okamžitě reagoval Brazilec Jo, ale brankář domácích stál přesně tam, kde stát měl.

Velké problémy činil anglickým zadákům Angel Di Maria, který neustále motal obranu a navíc přesně centroval. Po jeho pasu se do své první šance dostal Cardozo, ale branku ještě nevstřelil. Do poločasu nezměnil výsledek ani Bilyaletdinov, jehož tvrdá rána postrádala větší přesnost. Portugalci vyhráli první poločas 1:0, a překvapení si pro své fanoušky schovali na druhé dějství.

Jestliže měl Everton na začátku druhého poločasu o co hrát, po pěti minutách to neplatilo. Chvíli po úvodním hvizdu přišel první centr z leva a zakončení Cardoza do prázdné branky - 2:0. Uběhla sotva minuta a Benfica znovu odcentrovala z leva a Cardozo hlavou přidal svůj druhý a celkově už třetí gól - 3:0. Angel Di Maria byl po levé straně nepolapitelný, opět zamotal obraně hlavu, a jeho střílený centr skončil na břevně.

Na 4:0 zvyšoval po rohovém kopu Brazilský stoper Luisao a Di Maria nastřelil další břevno. Everton téměř byl neškodný, za zmínku stojí jen tyčka, kterou z otočky nastřelil Luis Saha. Poslední slovo měli domácí, kteří udělali krásnou kombinací a zakončením Savioly do prázdné branky tečku za utkáním. Benfica vyhrála drtivě 5:0 a Everton si uřízl obrovskou ostudu.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pome benfica!!!! :)..je to sice doma,ale i tak ve vítězství moc nevěřím, ikdyž bych jim to přál...

Reagovat
smazaný uživatel

uz veris?

Reagovat
smazaný uživatel

benfica sa pouci z prehry s aek a vyhra 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu proč je ten Evrton tak přecenovný,,,Za prvé Bnfika hraje ve slušné formě,,,Má velmi kvalitní kadr a za další Everton je v dost mizerné formě jede ven kde je polovični a navíc i utkání z Olomouce svědčí o tom, že to nějaký super mančaft letos orpoti minuým letum zatím není,,, Každy uspěch Evertonu by mě překvapil,,,

Reagovat
diastan

vyhraje everton....

Reagovat
smazaný uživatel

1-3 Everton Benficu splachne

Reagovat
smazaný uživatel

no to jsem zas slapl do hovna

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tsigi

Super

Reagovat
Swarley

to je teda solidní náklep...čekal jsem trošku od Evertonu víc

Reagovat
Swarley

další krásná akce 5:0...Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

tak toto bych nečekal ani ve snu :D olala...forza benfica...jen tak dál a příští rok LM :) letos je s pohodou tipuju na favoriti evropské ligy

Reagovat
smazaný uživatel

teda jedny z favoritů...

Reagovat
smazaný uživatel

SL BENFICA!!! to byl koncert!!!

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale bída

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele