základní část, 11. kolo
30.10.2021 18:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Ajax nenavázal na vynikající střeleckou formu a v Almelu jen remizoval

Ajax v posledních týdnech předváděl pravý nefalšovaný ofenzivní koncert a rozhodně to nevypadalo, že by ho někdo mohl zastavit. Nicméně to se v sobotním utkání povedlo tápajícímu Heraclesu, které sice neskórovalo, na druhou stranu senzačně udrželo čisté konto a získalo tak velmi cenný bod za bezbrankovou remízu. AFC je po minulé výhře 5:0 nad konkurenčním PSV stále první, ale jeho náskok se smrsknul na pouhé dva body.

Domácí výběr sice v předchozích dvou duelech prohrál, teď si ale zlepšil náladu a v tabulce mu patří třináctá příčka s jedenácti body. Hosté měli od samého začátku jasně navrch, ale po celých devadesát minut nenašli potřebné střelecké štěstí. Nejprve krátce po čtvrthodině hry zahrozil brazilský talent Antony, ale brankáře Blaswiche nepřekonal. Strážce Heraclesu znovu zazářil ve 22. minutě, jelikož parádně vyrazil jedovatou bombu v podání Timbera.

Po necelé odehrané půlhodině vystrčili růžky také domácí, avšak nebezpečnou přízemní ránu Burgzorga brilantně zneškodnil gólman Pasveer a po následném rohovém kopu hlavičkoval jen těsně vedle pravé tyče zapomenutý Knoester. Ve druhém poločase se hosté v útoku stále trápili a Heracles se snažilo hrozit z rychlých brejků. V 59. minutě chtěl otevřít gólový účet Martinez, ale na fantastického Blaswiche ani on nevyzrál.

V následujícím průběhu mohli z ničeho nic udeřit svěřenci kouče Franka Wormutha, jenomže tvrdou dělovku Bakboorda dokázal zkrotit v náručí Pasveer a poté se strážce AFC blýskl i proti ráně Fadigy. Jasný favorit výrazně přidal v závěrečné čtvrthodině a vytvořil si hned tři gólové možnosti, ovšem Blaswich si poradil s pokusem Klaassena i dvěma nebezpečnými střelami srbského šplímachra Tadiče a výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, youtube.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele