základní část, 17. kolo
16.01.2021 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Utrecht se konečně zvedl a Heracles přehrál o dvě branky

Utrecht se v poslední době hodně trápil a postupně se přibližoval k dolní polovině tabulky, nicméně teď zabral proti konkurenčnímu Heraclesu a nakonec ho udolal po výsledku 2:0. Díky tomuto tříbodovému úspěchu zůstává na desátém místě s jednadvaceti body, za devátou Spartou i osmým Heerenveenem už zaostává jen vinou horšího skóre. Naopak celek z Almela nenavázal na poslední vítězství s Emmenem (4:0) a je dvanáctý s osmnácti body.

Opticky byl tento sobotní duel vyrovnaný, ovšem domácí svého protivníka vysoko přestříleli a hned osmkrát zamířili mezi tři tyče, zatímco domácí gólman Oelschlägel nemusel zasahovat ani jednou. Úvodní větší možnost se zrodila přesně po odehrané čtvrthodině, kdy si udělal dostatek prostoru ke střele Kerk a hezky mířil do pravého spodního růžku, ale brankář Blaswich parádně odvrátil balón na rohový kop.

Kerk byl vidět také v následujícím průběhu a v polovině prvního poločasu prověřil Blaswiche podruhé, avšak ani tentokráte na něj nevyzrál díky vynikajícímu zákroku. Utrecht se dočkal zaslouženého vedení ve 31. minutě. Po skvostném centru z pravého křídla od Mahera se ve středu šestnáctky zjevil Sander van de Streek a svou povedenou hlavičkou zamířil do bližšího dolního rohu, Blaswich se v tuto chvíli natahoval marně.

Ve zbývajících minutách úvodního dějství se již nic dalšího nestalo, nepříliš zajímavý průběh byl k vidění také po změně stran. V 65. minutě chtěl pojistit vedení svého celku nabuzený Kerk, jenže chytrou přihrávku ze strany nezužitkoval a mířil o kousek vedle levé konstrukce. FC se přeci jen mohlo uklidnit zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem.

K přímému volnému kopu z obrovské vzdálenosti se postavil Mahi a nejistý Blaswich vyrazil jeho skákavý pokus pouze před sebe, dorážející španělský kanonýr Adrián Dalmau pak bez potíží zavěsil pod břevno. V samém závěru se ještě pokoušel přidat třetí trefu favorita Ramselaar, ale na poslední chvíli byl zablokován.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele