základní část, 32. kolo
18.04.2018 19:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

SBV Excelsior - Heracles Almelo 2:2

Excelsior naprosto selhal v závěru střetnutí s Heraclesem, neudržel dvoubrankové vedení a nakonec se s ním rozešel smírně po výsledku 2:2. Hosté přitom od 49. minuty hráli v deseti a v samém závěru stále měli před sebou dvoubrankové manko, avšak díky gólům z druhé a čtvrté nastavené minuty dosáhli alespoň na bod. SBV si tak zřejmě definitivně zavřel cestu do dodatečné kvalifikace o předkolo Evropské ligy.

Rotterdamskému klubu momentálně patří desátá pozice se čtyřiceti body a na osmé místo Zwolle má dvě kola před koncem čtyřbodové manko. Almelo doposud vybojovalo o dva body méně a je jedenácté. Domácí měli skvělý start do středečního klání a hned první větší možnost přetavili ve vedoucí gól. Centr Faika z přímého volného kopu z levé strany vrátil hlavou před branku Mattheij a zakončující Ali Messaoud obstřelil ze šesti metrů brankáře Castra.

Od tohoto okamžiku se až do konce úvodního dějství nic dalšího nepřihodilo, důležité momenty byly k vidění krátce po přestávce. Ve 49. minutě po rohovém kopu z pravé strany zastavil Peter van Ooijen balón směřující do vlastní branky rukou, od rozhodčího uviděl přímou červenou kartu a navíc byl nařízen pokutový kop. K němu se odvážil tradiční exekutor Mike van Duinen a zamířil po zemi přímo k pravé konstrukci.

Castro sice vystihl směr střely, jenomže na balón nedosáhl. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem mohl Excelsior definitivně pojistit svůj náskok, ale rána Faika z hranice šestnáctky orazítkovala levou tyč. V 88. minutě měl na hlavě třetí branku rotterdamského klubu Elbers, nicméně s brilantním zásahem se vytáhl strážce Heraclesu. Domácí byli za svou slabou produktivitu potrestáni v posledních třech minutách.

Českého fanouška může těšit, že se ústřední postavou stal i útočník Jaroslav Navrátil. Ten přišel na hřiště v 89. minutě a po necelých třech minutách strávených na trávníku obstaral finální přihrávku pro Jamira Monteira Alvarengu, jenž se z osmi metrů trefil přesně k pravé tyči. Ihned nato byl Navrátil faulován De Wijsem v pokutovém území, balón si na penaltový puntík postavil Alvarenga a zavěsil do pravého horního rohu nad gólmana Kristinssona. Díky jeho druhé trefě v utkání neodjíždí Almelo s prázdnou, i když s tím již určitě počítalo.

Autor: Viktor Sandev / sbvexcelsior.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele