základní část, 2. kolo
14.08.2016 12:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Heracles Almelo - Willem II 3:1

Hráči Heraclesu dokázali až napočtvrté v soutěžním utkání zvítězit, v domácím prostředí si poradili s Tilburgem i přesto, že neproměnili dvě penalty během dvou minut. Nad svým protivníkem vedli krátce po hodině hry už 3:0 a i přes inkasovanou branku zhruba deset minut před koncem si náskok pohlídali. O unikátní počin se postaral Paul Gladon, který sice v utkání dvakrát skóroval, jenže v rozmezí 87. - 88. minuty neproměnil dva pokutové kopy.

Domácí výběr má na kontě čtyři body a určitě si spravil chuť po předchozích třech remízách. Willem se naopak nachází na spodku Eredivisie s hrozivým skóre 2:7. V domácím dresu opět nastoupil v základní sestavě český krajánek Jaroslav Navrátil, odehrál 78 minut a oproti minulému utkání s Rodou se tentokráte gólově neprosadil. Almelo se dostalo do vedení z prvního většího nebezpečí, ve 26. minutě rozvlnil síť Iliass Bel Hasani.

Ten svým přímým volným kopem z dvaceti metrů nachytal brankáře Lamproua, který sice dokázal vyrazit kroucený balón před sebe, ovšem i z opakovaných záběrů je jasně vidět, že se mu to povedlo až za vlastní brankovou čarou - 1:0. O osm minut později mohl navýšit vedení domácích Darri, ale po přihrávce Bel Hasaniho nepřekonal z levé strany Lamproua, který fantastickým způsobem odvrátil míč mimo tři tyče na rohový kop.

V rozmezí 57. - 58. minuty musel Lamprou vytáhnout tři neskutečné zákroky proti střelám Pelupessyho, Bel Hasaniho i Darriho, jenže o minutu později podruhé inkasoval. Po dlouhém pasu na hranici pokutového území přiťukl Bruns míč do šestnáctky nabíhajícímu Gladonovi a ten ho nekompromisně uklidil po zemi k pravé tyči. O čtyři minuty později skóroval Gladon podruhé, v tento moment využil přihrávky Gosense z levého křídla.

Na hranici brankového území se následně prosadil mezi dvěma bránícími protihráči a jemnou tečí definitivně rozhodl o výhře svého výběru - 3:0. Willemu se podařilo snížit v 82. minutě, když Erik Falkenburg vybojoval míč na pravé straně, všiml si vyběhnutého brankáře Castra a ukázkovým dloubákem zamířil doprostřed branky. Těsně před koncem utkání nařídil rozhodčí dva pokutové kopy ve prospěch Heracles za fauly na Darriho, nicméně Gladon hattrick nezkompletoval. Napoprvé napálil jen padajícího Lamproua a při reparátu trefil břevno.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele