základní část, 13. kolo
19.11.2016 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Heracles Almelo - Go Ahead Eagles 2:1

Byl to souboj dvou celků, které před reprezentační pauzou překvapily. Zatímco Heracles chtěl navázat na nečekané vítězství z půdy Vitesse, Go Ahead Eagles se chystal po senzační výhře nad Feyenoordem na další úspěch. Hosté po půli vedli zásluhou Jarchina Antoniy, po přestávce je ale rozesmutnil dvěma góly Samuel Armenteros.

I když domácí už od začátku převzali iniciativu hry, k nějakým větším šancím se nepropracovávali. Snad jen v 11. minutě mírně zahrozil z přímého kopu Bruns, svůj pokus ovšem nasměroval jen vedle brány, o pár chvil později již Gosens prověřil schopnosti hostující gólmana Zwarthoeda, nicméně ne nějak výrazně.

Na druhé straně naopak celek z Deventeru udeřil. Zwarthoed v 17. minutě vyhodil míč rukou doprava na rozeběhnutého Groenbasta, ten od půlící čáry poslal dlouhou kolmici dopředu na Antoniu, jenž usměrnil svou střelu podél vyběhnuvšího brankáře Castra. Balón se zhruba během deseti sekund dostal přes celé hřiště až do sítě soupeře.

Na tenhle parádní rychlý brejk Heracles nenašel v první pětačtyřicetiminutovce odpověď, ačkoli se o to ve 21. minutě snažil ze standardky Darri, jenž díky zákroku hostujícího muže v rukavicích trefil jen břevno, ve 28. minutě se Zwarthoed musel činit proti Armenterosovi a o pár chvil později zazdil další možnost znovu Darri.

Klub z Almela po obrátce pokračoval v hledání cesty za vyrovnávací trefou. Zkraje se nesetkali s přesnou koncovkou Duarte ani Bruns, v 58. minutě se zase snažil přesně zacílit Darri, ani v tomhle případě však neuspěl. V 66. minutě přišel na hřiště Vermeij a jen o dvě minuty později připravil branku pro Armenterose.

Od Vermeije to bylo spíše takové sklepnutí, které doputovalo až ke švédskému útočníkovi, jenž šajtlí parádně přehodil marně se natahujícího Zwarthoeda. V 80. minutě nenavrátil Eagles vedení špatně mířící de Kogel, a tak tři body na domácí stranu strhl Armenteros, který předvedl účinnou individuální akci, vnikl do šestnáctky a levačkou zakončil.

Autor: Patrik Sandev / heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele