základní část, 21. kolo
29.01.2016 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Willem II - Heracles Almelo 0:0

V páteční předehrávce se diváci nakonec žádné branky nedočkali a Tilburg s Heracles se rozešli smírně po bezbrankovém výsledku. Oba dva celky tak podruhé za sebou vybojovaly v ligovém střetnutí bod, hosté navíc hráli dvakrát po sobě 0:0. Willem se v tabulce prozatím udržel na čtrnáctém místě s dvaceti body, hosté z Almela se osamostatnili na čtvrté pozici s pětatřiceti body, ovšem po víkendových duelech mohou o nějaké to místo klesnout.

Do utkání lépe vstoupili hosté. Už po dvaačtyřiceti sekundách prověřil pozornost gólmana Lamproua Bel Hassani, v 5. minutě nevyzrál na domácího brankáře ani český útočník Jaroslav Navrátil. Domácí se poté snažili tvořit hru, nicméně defenzíva Heracles jim nic nedovolila. Nejaktivnější muž na hřišti Bel Hassani se znovu předvedl ve 26. minutě, kdy Lamprou brilantně odvrátil jeho střelu ze střední vzdálenosti na rohový kop.

Zhruba pět minut před přestávkou pálil Bel Hassani ke vzdálenější tyči a brankář Tilburgu si tentokráte připsal jistý zákrok. Domácí se poprvé ozvali až ke konci úvodního dějství. Nejprve mířil příliš vysoko unikající Andersen, následně se v dobré pozici ocitl Falkenburg a jeho pokusu scházela přesnost i razance. V úvodní desetiminutovce po změně stran se hrálo z obou stran opatrně, hosty mohl poslat do vedení Bel Hassani po necelé hodině hry.

Třiadvacetiletý marocký rodák se dostal s míčem až před hranici pokutového území a poté tvrdě vypálil, jeho dobrou střelu zastavilo až břevno. Brankář Heracles Castro byl poprvé v pohotovosti v 61. minutě, kdy si připsal dobrý zásah proti ráně Oja. Od tohoto okamžiku tempo hry výrazně opadlo a útočná aktivita Almela slábla, ani jeden z brankářů až do závěrečného hvizdu nemuseli řešit jedinou vážnější situaci.

Poslední střelecký pokus byl k vidění v samém závěru utkání, když Haemhouts zamířil zhruba metr nad horní tyčku. Jaroslav Navrátil nastoupil poprvé v novém roce v základní sestavě a rozhodně nezklamal, i když ke vstřelené brance měl tentokráte hodně daleko. Tilburg v příštím kole zavítá na půdu konkurenčního Excelsioru a čeká ho důležitý souboj o záchranu, Heracles přivítá na domácí půdě silné Zwolle.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele