základní část, 9. kolo
18.10.2015 14:30 CET
2 : 5
(0:5)

Reportáž

SC Heerenveen - Feyenoord Rotterdam 2:5

Feyenoord v Heerenveenu předvedl jeden z nejlepších výkonů sezóny a zaslouženě si domů odvezl všechny body. Hattrickem se přitom prezentoval Dirk Kuijt, který je nyní spolu s de Jongem druhým nejlepším střelcem Eredivisie. Domácí mohl potěšit alespoň výkon Henka Veermana, ani jehož dvě branky ovšem na úspěch nestačily.

Vypadalo to na pořádný debakl pro fríský celek. Hosté totiž už v poločase vedli o pět gólů. Po přestávce se pak svěřencům Dwighta Lodewegese podařilo ostudu alespoň trošku zmírnit. Velké mezery v defenzívě, skvělá produktivita Feyenoordu, matné představení gólmana Muldera, tyhle všechny faktory rozhodly o konečném výsledku.

Parta kolem Giovanniho van Bronckhorsta vstoupila do zápasu náramně, už v 7. minutě se totiž bez větších problémů poprvé v zápase trefil Kuijt, o pár chvil později Gustafson sklepl Vejinovičův centr hlavou pro Kramera a ten navýšil vedení. Ve 28. minutě skóroval také Gustafson, který se na zadní tyči objevil sám a z voleje zacílil.

Výkon mladého Švéda, který do Rotterdamu přišel tohle léto z Häckenu, stojí rovněž za zmínku, podobně jako hattrick feyenoordské modly Kuijta. Nejenže po půlhodině hry dopomohl k pohodlnému vedení 3:0, ale celkově si připsal ještě další tři asistence. A to se v základu objevil teprve potřetí v sezóně.

Kuijt dále rozvlnil síť ve 32. minutě, když ve vápně míč chytře tečoval za Muldera, a pět minut po přestávce se prosadil z blízkosti po rohovém kopu Gustafsona. Byl to pro něj už 129. zásah v Eredivisie, díky němuž vyrovnal v historických tabulkách Oveho Kindvalla, právě jednu z legend feyenoordského fotbalu.

Hosté po přestávce malinko polevili, avšak v pohodě drželi luxusní náskok. Domácí slabší koncentrace soupeře využili. Po hodině hry Larsson vyslal kolmici na Veermana, jenže překonal vyběhnuvšího gólmana Vermeera. Devět minut před koncem pak heerenveenský forvard zprava zamířil ke vzdálenější tyčce.

Autor: Patrik Sandev / feyenoord.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele