základní část, 1. kolo
08.08.2015 19:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Roda JC - Heracles Almelo 3:1

Nováček z Rody Kerkrade dokázal otočit úvodní duel letošního ročníku Eredivisie a do tabulky si připsal velmi důležité tři body. Heracles vedlo krátce po půl hodině hry, ovšem Roda po roce stráveném ve druhé lize dokázala záhy vyrovnat. Krátce po přestávce ji poslal do vedení Tom van Hyfte a konečnou podobu výsledku stanovil Hicham Faik v poslední minutě sobotního utkání. I tentokráte tedy nováček vstoupil do soutěže tou správnou nohou.

V úvodu zápasu se hrálo velmi opatrně a více jak polovinu první půle nebyla k vidění jediná výraznější šance. Teprve ve 26. minutě se dostal ke střele van Hyfte po přiklepnutí Edwina Gyasiho, nicméně z deseti metrů mu rána nesedla a zamířil příliš vysoko. O dvě minuty později zahrozili domácí znovu, kdy po dalekonosném přímém volném kopu Faika tečoval míč svými zády Swinkels a gólman Castro předvedl fantastický zákrok u své pravé tyče.

Almelo udeřilo zničehonic ve 31. minutě. Darri uvolnil na hranici pokutového území Iliasse Bel Hasaniho, který si navedl balón blíže do středu a pravačkou zamířil přímo k pravé tyčce, gólman van Leer byl bez šance. Kerkrade zaslouženě vyrovnalo o čtyři minuty později. Gyasi operoval sám ve středu hřiště, poté si na hranici šestnáctky přiťukl s Jansenem a po sólu skrz pokutové území uklidil míč ve skluzu ke vzdálenější tyči.

Diváci na stánku Parkstad Limburg se mohli radovat z druhé trefy tři minuty po změně stran. Po centru z levé strany hlavičkoval do levé tyče Gyasi, poté se na hranici brankového území dostal k zakončení van Hyfte a akrobaticky poslal míč do vzdálenějšího rohu. Hosté byli od této chvíle lehce opaření a nedokázali si vypracovat vážnější možnost, po hodině hry navíc promarnil domácí Griffiths obrovskou možnost na zvýšení náskoku, když zblízka hlavičkoval příliš vysoko.

Almelo si až do závěrečného hvizdu nevytvořilo jedinou větší příležitost, naopak v závěrečné desetiminutovce dvakrát zahrozila Roda. Nejprve pálil z voleje těsně nad Dijkhuizen, v 90. minutě už byl úspěšný Faik a po nádherné střele z dvaceti metrů upravil stav na konečných 3:1 pro Kerkrade. Český útočník v dresu hostů Jaroslav Navrátil nastoupil v základní sestavě a byl střídán v 59. minutě Oussamou Tannanem.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, heracles.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1.kolo Eredivisie 15-16 bez chybičky.Jen tak dále pánové bookmakeři. Opět jsem nic nevsadil,až tak učiním tak trefím největší výmrd kola-samo ,že vyjde opačně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele