základní část, 24. kolo
20.02.2016 19:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Heracles Almelo 2:0

Fotbalisté PSV Eindhoven pokračují v krasojízdě ve druhé polovině sezóny a generálku na zápas osmifinále Ligy mistrů se španělským Atléticem Madrid zvládli na výbornou. Po výhře 2:0 nad konkurenčním Heracles si na čele tabulky vytvořili čtyřbodový náskok na druhý Ajax, ten má ale ještě duel k dobru. Obě branky dokázali vsítit v prvním poločase, v tom druhém si náskok pohlídali. Almelo se nachází s osmatřiceti body na čtvrtém místě.

Favorit duelu se dostal do vedení již ve 3. minutě z první vážnější akce. Po rychlém útoku převzal míč na levé straně Jetro Willems, zpětnou přihrávkou ho posunul na nabíhajícího Davyho Pröppera, který se poté dostal do šestnáctky soupeře a z deseti metrů zamířil po zemi kolem brankáře Castra přesně ke vzdálenější tyčce. Po necelé čtvrthodině hry mohl navýšit vedení domácího výběru Marco van Ginkel.

Ten se prosmýkl skrz defenzívu soupeře a nakonec vypálil z hranice pokutového území, jeho střelu zneškodnil famózním způsobem u pravé tyče brankář Castro. PSV mělo tlak i nadále a necelých deset minut před přestávkou opět zahrozilo. Na levém křídle se uvolnil Locadia a nezištně vypálil k bližší tyči, ovšem Castro byl připraven a vyrazil míč na rohový kop. Heracles se vážněji ozvalo ve 43. minutě.

Po nahrávce Fledderuse se odhodlal ke střele Bruns a jeho dobrý pokus z pětadvaceti metrů mířící k pravé tyče dokázal vytěsnit konečky prstů brankář Zoet. Eindhoven se nakonec dočkal v poslední minutě první půle z pokutového kopu. Weghorst totiž v hlavičkovém souboji strčil do Brumy a rozhodčí Makkelie okamžitě ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil Gastón Pereiro, který s přehledem skóroval do protipohybu Castra.

Stejný hráč mohl přidat svůj druhý gól deset minut po přestávce, kdy dostal parádní pas od Ariase z levého křídla, jenže proti jeho hlavičce ze sedmi metrů brilantně zasáhl hostující strážce. Do poslední větší šance sobotního střetnutí se dostal Narsingh zhruba deset minut před koncem, ale jeho lob mezi třemi tyčemi neskončil. V hostujícím dresu si zahrál český útočník Jaroslav Navrátil, který nastoupil v 71. minutě, avšak stejně jako jeho spoluhráči příliš vidět nebyl.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, heracles.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele