základní část, 11. kolo
30.10.2015 20:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Heracles Almelo - Willem II 2:1

Hráči Heraclesu dokázali potvrdit úlohu favorita proti Tiblurgu a díky dvěma brankám v úvodní půlhodině nakonec získali tři body. Soupeř sice dokázal snížit deset minut po přestávce, na více se ale nezmohl. Domácí celek tak pokračuje ve spanilé jízdě letošní sezónou a se čtyřiadvaceti body se osamostatnil na třetí příčce, na vedoucí Ajax s Feyenoordem ztrácí jen bod. Tiblurg je s pouhými sedmi body stále až šestnáctý.

Při neúčasti elitního kanonýra Oussamy Tannaneho nastoupil počtvrté v řadě v základní sestavě český útočník Jaroslav Navrátil a svou druhou letošní ligovou trefu vsítil už ve 3. minutě. Po bleskurychlé rozehrávce přihrával Bruns na pravou stranu rozběhnutému třiadvacetiletému forvardovi, který pronikl až do pokutového území a ze sedmi metrů zamířil kolem brankáře Lamproua k bližší tyči. Domácí pokračovali v mírném tlaku i nadále.

Po pětadvaceti minutách se dostával ke slibné hlavičce Weghorts, ovšem balón o pár centimetrů minul. Heracles pojistilo svůj náskok ve 28. minutě. Po rohovém kopu Brunse z levé strany se v pokutovém území uvolnil Ramon Zomer a nikým nehlídán zamířil za záda bezmocného Lamproua. Hosté poprvé zahrozili o pět minut později, kdy po centru Kopperse hlavičkoval slovenský útočník Adam Němec, jenže gólman Castro předvedl výborný zákrok.

V nastaveném čase prvního poločasu se dobře uvolnil hrdina posledního utkání Iliass Bel Hasani a vystřelil z hranice pokutového území, ovšem mezi tři tyče nezamířil. Po změně stran pokračovali domácí v pěkné kombinaci a útočném napadání, jejich odpor alespoň na chvíli odrazil Erik Falkenburg v 56. minutě. Ten se po pasu van der Struijka z levé strany ocitl na hranici brankového území a povedenou hlavičkou zakončil kolem Castra - 2:1.

Po hodině hry mohl dostat Almelo znovu do dvoubrankového vedení střídající Darri, avšak ten po přihrávce Navrátila nedokázal zblízka propálit hostujícího strážce. Tilburg mohl vyrovnat necelou čtvrthodinu před koncem, kdy se po sérii odrazů dostal k balónu střídající de Sa, jenže z dobré pozice domácí svatyni minul. V 83. minutě mohl přidat svůj druhý gól v utkání Navrátil, ale zakončení mu nevyšlo a mířil mimo. Vadit mu to však příliš nemuselo, i jeho zásluhou dosáhlo Hearcles na další důležité body.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
Sotuen

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele