základní část, 6. kolo
19.09.2015 19:45 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Heracles Almelo - PSV Eindhoven 2:1

Fotbalisté Heracles pokračují v obdivuhodných výkonech a nyní v domácím prostředí uštědřili vůbec první porážku sezóny mistrovskému PSV. Almelo zvítězilo popáté v řadě a minimálně do nedělního odpoledne se bude hřát na vedoucí pozici s patnácti body, před druhým Zwolle je o jeden bod. PSV se sice dostalo velmi rychle do vedení, v závěru prvního poločasu však dvakrát inkasovalo a porážku 1:2 už odvrátit nedokázalo.

PSV má na kontě stále jedenáct bodů a prozatím mu patří páté místo. Přitom Eindhoven vstoupil do utkání skvěle a už ve 2. minutě se prosadil tradiční ostrostřelec Luuk de Jong. Hosté zahrávali standardní situaci z více jak pětatřiceti metrů a Lestienne vyslal krásný centr až na hranici brankového území, kde de Jong přeskočil brankáře Castra a hlavou uklidil míč pohodlně do sítě. Za další dvě minuty mohlo PSV dokonce vést o dva góly.

Aktivní Lestienne našel stříleným centrem před brankou Narsingha, ovšem ten se nakonec ke střeleckému pokusu nedostal. Domácí poprvé zahrozili v 11. minutě taktéž z přímého volného kopu. Ten zahrál Bel Hassani velmi dobře a obstřelil zeď. Brankář Zoet nedokázal udržet balón v rukavicích a dorážející Weghorst napálil levou tyčku. Po čtvrthodině hry předvedl hezkou individuální akci Bel Hassani a posunul balón na Pelupessyho, jehož dobře mířenou ránu k tyči zlikvidoval Zoet.

Bel Hassani byl i u další akce domácích přesně v polovině první půle. Po jeho dobrém pasu si na pravé straně zpracoval míč Tannane a z deseti metrů pálil o pár decimetrů nad horní tyčku. Heracles se dočkalo zaslouženého vyrovnání ve 39. minutě. Mark-Jan Fledderus napodruhé vybojoval balón před hranicí pokutového území a nakonec fantasticky levačkou vypálil z osmnácti metrů do vzdálenějšího rohu, Zoet byl bezmocný.

Minutu před poločasovou přestávkou předvedl ukázkovou kličkovanou Tannane a střelou po zemi na Zoeta nevyzrál, ovšem o minutu později otočil průběh utkání Thomas Bruns. Ten se po další parádní nahrávce Bel Hassaniho odhodlal ke kroucené střele z necelých třiceti metrů a míč zapadl přesně k tyči, gólman Zoet zůstal stát na brankové čáře jako přikovaný - 2:1. Ihned po změně stran mohl srovnat Maher, ale mířil těsně vedle vzdálenější tyčky.

Heracles od tohoto okamžiku velmi dobře bránilo a soupeře do ničeho nepouštělo, Eindhoven zahrozil až zhruba deset minut před koncem. Po centru střídajícího Poulsena z levé strany hlavičkoval osamocený Moreno, jenže umístil balón pouze do náruče gólmana Corony. V poslední minutě zasahoval Zoet proti tvrdé střele Gosens, po závěrečném hvizdu vybuchla na stadionu Polman obrovská radost a domácí příznivci začali s hráči mohutně slavit.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele