play off o Evropskou ligu - finále - 1. zápas
19.05.2016 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Heracles Almelo - FC Utrecht 1:1

Fotbalisté Utrechtu vstoupili do závěrečné fáze kvalifikace o Evropskou ligu ještě o něco lépe než v úvodním kole na půdě Zwolle. Tam uhráli nerozhodný výsledek 0:0, nyní si z půdy týmu Heracles Almelo odvážejí remízu 1:1. Do domácí odvety si tak přivážejí nadějný stav a v tuto chvíli jsou blíže 3. předkolu EL. V domácím dresu opět nastoupil v základní sestavě český krajánek Jaroslav Navrátil, který byl střídán v 73. minutě a gólově se neprosadil.

Do první větší šance se dostali hosté již v 7. minutě, úvodní gól měl na kopačce francouzský ostrostřelec Utrechtu Sébastien Haller. Ten po sérii odrazů dostal přihrávku mezi obránce a poté vypálil ze čtrnácti metrů do protipohybu gólmana Castra, ovšem trefil pouze bližší tyč. Po necelé půlhodině hry poprvé zahrozilo Almelo, do obrovské možnosti se dostal Navrátil, který po centru za obranu přelstil ofsajdovou past.

Následně se ocitl zcela osamocen před brankářem Bednarkem, jenže byl u něho příliš blízko a nakonec uklidil míč zhruba o metr vedle pravé tyče. Heracles se dostalo do vedení ve 40. minutě, kdy dokázal skórovat kapitán Thomas Bruns. Ten po pasu Darriho získal balón na pravé straně a dostal se až do šestnáctky soupeře, odkud vypálil z deseti metrů razantně doprostřed branky do protipohybu brankáře Bednarka.

Nicméně hosté na sebe nenechali s vyrovnáním dlouho čekat a již šest minut po změně stran se prosadil Rico Strieder. Po stříleném centru z levé strany od Amrabata a následné zblokované ráně Rubina se do míče opřel právě Strieder a balón po zemi zakroutil do sítě k levé tyči. Za další dvě minuty se o akrobatické zakončení patičkou pokusil Haller, jenže Castro byl tentokráte připravený a snadno zkrotil míč v rukavicích.

Ve zbývajících minutách se hrálo z obou stran opatrně a ani jeden celek nechtěl udělat v defenzívě chybu, do útoku se přeci jen více tlačili domácí. Avšak až do závěrečného hvizdu zahrozili pouze jednou. V 85. minutě po kolmici na pravou stranu pokutového území vypálil z první nejlepší střelec Heracles Weghorst, nicméně jeho přízemní střelu z velmi ostrého úhlu vyrazil Bednarek a výsledek čtvrtečního duelu se tedy neměnil.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele