základní část, 29. kolo
02.04.2016 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Heracles Almelo - FC Utrecht 1:1

Očekávaný duel mezi Heracles a Utrechtem nakonec svého vítěze neměl, oba celky se spolu rozešly smírně po remíze 1:1. Jednou z ústředních postav se opět stal český útočník Jaroslav Navrátil, který znovu nastoupil v základní sestavě a podruhé v řadě splatil důvěru vstřelenou brankou. Český útočník letos v Eredivisii skóroval již popáté a nechybělo mnoho, aby proti Utrechtu rozvlnil síť dokonce dvakrát.

Domácí výběr je stále šestý s pětačtyřiceti body, hosté doposud získali o jeden bod více a nacházejí se na páté pozici. V úvodní dvacetiminutovce se hrálo z obou stran opatrněji, následně se do první větší možnosti dostal domácí Zomer. Ten si naskočil na chytře zahraný rohový kop z levé strany a poté zblízka hlavičkoval, jenže trestuhodně mířil příliš vysoko nad hostující svatyni. Utrecht poprvé zahrozil krátce po polovině úvodního dějství.

Po přímém volném kopu se dostal do zakončení Haller, ale brilantní zákrok předvedl brankář Castro a svůj tým tedy podržel. Heracles mohlo otevřít skóre ve 42. minutě, kdy se do obrovské možnosti dostal právě Navrátil. Na levé straně to udělal skvěle Bel Hasani a poté přihrál po zemi na zadní tyč nabíhajícímu Navrátilovi. Před ním zívala prázdná branka, ale rána mu nesedla, balón se od tyčky odrazil pouze do zámezí.

Čtyřiadvacetiletý český krajánek napravil tuto situaci deset minut po přestávce, kdy dokázal otevřít gólový účet sobotního střetnutí. Po výborném přenesení hry na levou stranu převzal balón Gosens a poté odcentroval na zadní tyč, kde se uvolnil nikým neatakovaný Navrátil a z hranice brankového území z voleje propálil bezmocného brankáře Ruitera. Hosté však s odpovědí nečekali příliš dlouho a o tři minuty později dokázal vyrovnat Andreas Ludwig.

Po pasu z pravé strany od brankové čáry a několika odrazech přiťukl Janssen míč právě k volnému Ludwigovi, který umístěnou střelou ze čtrnácti metrů uklidil balón přímo k levé tyči, Castro se po této ráně natahoval marně. Ve zbývajícím průběhu nechtěl udělat ani jeden celek nějakou chybu v defenzívě a hrálo se tedy opatrněji, k ohrožení ani jedné branky už nedošlo. Heracles příště jede do Rotterdamu, kde se utká s Excelsiorem, Utrecht doma přivítá NEC.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele