základní část, 19. kolo
23.01.2016 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Heracles Almelo - BV De Graafschap 2:1

Po debaklu na půdě Twente se fotbalisté Heraclesu dočkali svého prvního vítězství v novém roce 2016. Domácí poslal do vedení Brahim Darri a Thomas Bruns, ovšem soupeř ještě malinko zakousal, když tři minuty před koncem snížil Andrew Driver. De Graafschap se ovšem na víc nezmohl a své chabé osmibodové konto nenavýšil.

Každopádně tenhle zápas byl pro svěřence Johna Stegemana pořádně těžkou zkouškou odolnosti. Jestli mají na jaře i nadále bojovat o evropské poháry, musejí svoje výkony určitě zlepšit. Lidově řečeno měli totiž pořádnou kliku. De Graafschap jim byl rozhodně vyrovnaným sokem, možná působil dokonce i lepším dojmem.

Almelský celek prožil některé krušné chvíle v první půli. Nejprve se mohl ujmout vedení už od 4. minuty, to se totiž do útoku vydal van Ooijen, jenže tváří v tvář proti brankáři Jurjusovi hodně pokazil svoje zakončení. O pár chvil později se na druhé straně snažil prosadit Vermeij, nicméně ve správný moment zasáhl pozorný gólman Castro.

Po čtvrthodině hry se snažil Jurjuse překvapit Bruns, který mířil na bližší tyčku, každopádně si na něj nepřišel. De Graafschap si následně vytvořil tři velké šance na to, aby změnil aktuální bezbrankové skóre. Jednou z hlavních postav byl Tarfi, který nejprve trefil brankovou konstrukci a pak z dobré pozice zase nevystřelil s potřebnou přesností.

Velkou hořkost pak museli hosté překousnout ve 37. minutě. Smeets totiž smolně trefil pouze tyčku a naopak na druhé straně se z protiútoku Heracles dočkal své první branky. Darri si na hranici vápna narovnal míč na pravačkou a svou střelu usměrnil přesně ke vzdálenější tyčce marně se natahujícího Jurjuse.

Do poločasu mohl ještě vyrovnat van den Pavert, jenže z blízkosti zamířil pouze nad bránu. Ve druhé půli už poslední tým Eredivisie tolik nebezpečný nebyl. A několik promarněných příležitostí a dvě nastřelené tyčky ho nakonec pořádně mrzely. V 58. minutě zahrozil nejprve domácí Darri, usměrnil však svůj pokus mimo.

Štěstěnu si Heracles zavolal ještě jednou o minutu později, neboť van den Pavert poslal hlavičku zase do tyčky. Potřetí v utkání to tak za Castrem pořádně zazvonilo. V 74. minutě pak z přímého kopu skvěle skóroval Bruns, hosté se sice v 87. minutě dočkali zasloužené trefy po přesné střele z vápna od Drivera, jenže k bodovému zisku nepomohla.

Autor: Patrik Sandev / heracles.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele