play off o Evropskou ligu - finále - odveta
22.05.2016 14:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - Heracles Almelo 0:2

Fotbalisté Heracles nakonec udělali závěrečný krok k postupu do 3. předkola Evropské ligy po výhře 2:0 nad Utrechtem a dokázali tak vyšperkovat letošní hodně povedené vystoupení v Eredivisii. Po domácí remíze 1:1 odjížděli na půdu soupeře jako mírní outsideři, ovšem díky dvěma gólům ve druhé polovině druhé půle si zahrají evropské poháry. Naopak favorizovanému Utrechtu po slibných výkonech zbyli pouze oči pro pláč.

Přitom domácí výběr vstoupil do utkání lépe, když po přímém volném kopu Striedera uklidil balón hlavou do sítě Joosten, ale gól nemohl být uznán kvůli předchozímu ofsajdovému postavení. Postupem času hrály oba celky s notnou dávkou opatrnosti, hosté mohli jít do vedení po necelé půl hodině hry. Po skvěle přihrávce na pravou stranu střílel na zadní tyč osamocený Weghorst, ale brankář Bednarek výborně vytěsnil míč mimo branku.

V první nastavené minutě úvodního dějství se do největší příležitosti prvního poločasu dostal Ludwig. Ten vypálil levačkou z dvaadvaceti metrů a po jeho kroucené ráně se Castro natahoval marně, balón nakonec orazítkoval pravou spojnici. Po změně stran se delší dobu nic nedělo, domácí zodpovědně bránili a soupeře do ničeho nepouštěli. Jenže vše se změnilo v 68. minutě, kdy z ničeho nic otevřel gólový účet zápasu Thomas Bruns.

Ten se po rohovém kopu z pravé strany dostal k odraženému míči a vystřelil po zemi ze čtrnácti metrů, míč pak po teči jednoho z hráčů Utrechtu skončil za zády bezmocného brankáře Bednarka. O šest minut později mohl navýšit vedení hostů opět Bruns, tentokráte po rohovém kopu Paula Gladona a následné hlavičce odvrátil Bednarek famózně míč na rohový kop. Za další minutu vychytal domácí strážce fantasticky Weghorsta i Jaroslava Navrátila.

Utrecht postupem času stále více otevíral svou defenzívu a definitivní rozuzlení se zrodilo v 85. minutě. Po nádherné přihrávce od Navrátila se do samostatného úniku dostal Gladon, počkal si na pohyb Bednarka a poté technickým lobem chladnokrevně zakončil k pravé tyči. Český útočník Navrátil znovu nastoupil v základní sestavě a byl střídán v samém závěru utkání, týmu svým nedělním výkonem výrazně přispěl k výhře.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, heracles.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

6:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele