základní část, 5. kolo
13.09.2015 14:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

ADO Den Haag - Heracles Almelo 0:1

Po pěti kolech se na druhém místě tabulky drží celek, od nějž se tak skvělé výsledky určitě nečekaly. Heracles ovšem neztratil nic ze svého elánu ani během dlouhé reprezentační přestávky a v Den Haagu díky jediné trefě Woutera Weghorsta získal už čtvrté vítězství v řadě. V tuhle chvíli je jen bod za vedoucím Ajaxem.

Klub z Almela byl zpočátku o něco aktivnější. V 11. minutě zahrozil se svou střelou Weghorst, ovšem zamířil jen mimo, v 18. minutě pak Fledderus poslal centr z rohového kopu na obránce te Wierika, avšak ani on netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Den Haag se výrazně osmělil po půlhodině hry.

Castro se musel opravdu pořádně potit během šance Duplana, o něco později se do jeho bezprostřední blízkosti dostal také Zuiverloon, ale v obou případech belgický gólman dokázal zasáhnout. Pak zase hrozil na druhé straně Weghorst, který se dostal sám před brankáře Hansena, toho však prostřelit nedokázal.

Domácí se ve 38. minutě radovali ze vstřeleného gólu, který zařídil Havenaar po centru Schakena, nicméně sudí Manschot si všiml, že si japonský útočník pomohl faulem vůči te Wierikovi, a tak branku neuznal. Z protiútoku naopak udeřil Heracles. Weghorst si udělal prostor v šestnáctce a hlavou překonal Hansena.

ADO mohl srovnat krátce po obrátce, nicméně Duplanův centr ze standardky usměrnil Zuiverloon pouze nad bránu. Almelský celek mohl naopak navýšit náskok zásluhou Tannaneho, jenže jeho pokus nezamířil mezi tři tyče. V poslední dvacetiminutovce pak měli hosté opravdu velké štěstí, že neinkasovali.

A mohou děkovat především Castrovi, který předvedl parádní výkon. V 71. minutě zlikvidoval reflexivním zákrokem tutovku střídajícího Alberga, o pět minut později si počínal obdobně proti nebezpečné střele Duplana. V 87. minutě byl vyrovnání nejblíže Bakker, jenže k jeho smůle trefil pouze brankovou konstrukci.

Autor: Patrik Sandev / heracles.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele