základní část, 22. kolo
08.02.2015 14:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Willem II - Heracles Almelo 3:0

Fotbalisté Tilburgu zvládli na jedničku zápas s konkurenčním Heracles a po dalším důležitém vítězství se výrazně přiblížili hladké záchraně. V domácím prostředí nedali Almelu žádnou šanci na úspěch a o tříbodovém zisku rozhodli již v prvním poločase. Tilburg se tak v tabulce posunul na deváté místo s třiceti body o bod před Groningen, Heracles je stále na šestnácté pozici se sedmnácti body o tři body za Go Ahead.

Úvodní poločas nebyl nijak bohatý na vyložené příležitosti, po opatrné čtvrthodině udeřil z ničeho nic švédský útočník Samuel Armenteros. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu vypálil ze střední vzdálenosti Andrade, a i když mu jeho rána nesedla, tak našel před brankou úplně volného Armenterose, který v tváří tvář proti gólmanovi Telgenkampovi nezaváhal. V dalších minutách se žádné vzrušení nekonalo, v 39. minutě ale zvýšil Tilburg své vedení.

Nejprve na levé straně předvedl úchvatné sólo Armenteros, který byl při střelbě zablokován dvěma protihráči. Ihned na to ale udělala defenzíva Heracles obrovskou hrubku v pokutovém území a Robbie Haemhouts zblízka poslal balón do sítě - 2:0. Hosté poprvé zahrozili až ve 41. minutě, avšak ránu Darriho dokázal v rukavicích zkrotit gólman Lamprou.

Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, domácí výběr kontroloval průběh a prakticky půl hodiny se hrálo bez gólové šance. Teprve v 74. minutě mohl snížit aktivní Darri, který po přihrávce za obranu udělal domácímu stráži kličku, jenže dostal se do příliš ostrého úhlu a zamířil pouze do boční sítě. Definitivně rozhodnuto bylo v 83. minutě, kdy do vlastní sítě nešťastně nasměroval balón Jeroen Veldmate.

K přímému volnému kopu se na levé straně postavil Andrade a jeho padající pokus usměrnil za Telgenkampa lehkou tečí právě Veldmate. V nastaveném čase mohl navýšit již tak vysoké vedení Willemu Sahar, který si naběhl za defenzívu Heracles po ideální kolmici, ale jeho přízemní pokus mířící k pravé tyči šel o pár decimetrů vedle. Tilburg si rozhodně tříbodový zisk zasloužil, Almelo bude muset v souboji o záchranu výrazně přidat.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele