základní část, 33. kolo
10.05.2015 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Heracles Almelo 2:0

Jistý mistr ligy z PSV se v posledním domácím utkání rozloučil s vlastními fanoušky, jak nejlépe mohl. Díky pohodlnému úspěchu nad Heraclesem, jenž zařídil Memphis Depay a Jetro Willems, překonala družina Phillipa Cocuho klubový rekord v počtu vítězství v jedné sezóně. Celkově jich má na kontě už dvacet osm.

Cocu mohl v sestavě mírně experimentovat, aby dal šanci také jiným hráčům z kádru. A tak se například do branky postavila dvojka Pasveer. PSV měl utkání pod kontrolou, dlouho se ale proti dobře organizované defenzívě soupeře nemohl prosadit. Nejvíce hrozil Depay, který od nové sezóny bude působit v Manchesteru United.

K dispozici měl v první půli hned tři přímé volné kopy. S tím prvním si poradil gólman Castro, s tím druhým ze 32. minuty už ale ne. Střela totiž zapadla přesně k tyči. I napotřetí Depay trefil branku, v ní však Castro zasáhl. Ve 40. minutě mohl náskok navýšit de Jong, avšak centr Willemse usměrnil hlavou jen nad břevno.

Těsně po přestávce se Depay zaradoval z dalšího rozvlnění sítě, jakmile zužitkoval přihrávku Wijnalduma, zklamali ho ovšem rozhodčí, kteří branku neuznal pro ofsajd. Následně trefil brankovou konstrukci Maher, jehož pokus skončil na tyčce. Tři body nakonec v 64. minutě zajistil Willems, který se trefil přesně do horního růžku.

Emotivně na konci utkání opouštěl hřiště Depay. V 86. minutě, kdy ho nahrazoval Vloet, si vysloužil opravdu velké ovace z tribun. Jednadvacetiletý forvard působil v Eindhovenu od roku 2006 a v mužském týmu prožil letos nejlepší sezónu. V Anglii chce příští ročník započít novou éru své kariéry.

Na závěr se PSV v Eredivisie střetne s Den Haagem, a pokud se mu podaří k současným 85 bodům přidat další tři, překoná svůj další rekord. Jeho dosavadním maximem v jedné sezóně je totiž 87 bodů. Heracles čeká v posledním kole Go Ahead Eagles, se kterým po celou dobu bojoval o holé přežití.

Autor: Patrik Sandev / psv.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele