základní část, 12. kolo
09.11.2014 16:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Heracles Almelo - PSV Eindhoven 1:2

Fotbalisté PSV Eindhoven měli obrovské štěstí na půdě předposledního Heracles a z papírově jasného utkání se stal vyrovnaný souboj až do závěrečného hvizdu. Almelo drželo se svým protivníkem nerozhodný stav až do druhé minuty nastavení, kdy o výhře hostů nakonec rozhodl Karim Rekik. PSV tak má po dvanácti kolech na kontě třicet bodů a drží čtyřbodový náskok před druhým Ajaxem, Heracles je stále předposlední sedmnácté se šesti body.

Hosté poprvé zahrozili již v 5. minutě utkání, kdy Willems uvolnil krásnou kolmicí Luuka de Jonga a ten zhruba z dvanácti metrů minul domácí svatyni. O pár minut později obdržel sklepnutý balón Winjladum a chytrým lobem přehazoval brankáře Telgenkampa, ovšem mířil nad branku. Následně se hra hodně vyrovnala a Almelo se dostalo z ničeho nic do vedení po necelé půl hodině hry.

Po přímém volném kopu Cziommera z dobrých třiceti metrů vyrazil brankář Zoet balón před sebe a díky dobrému pozičnímu postavení nakonec uklidil míč do sítě dorážející Brian Linssen. Necelých deset minut před přestávkou předvedl úchvatné sólo Memphis Depay, který obešel tři protihráče a poté dobře vystřelil, jeho střele však chybělo pár decimetrů. PSV dokázalo vyrovnat v poslední minutě prvního poločasu a zasadilo soupeři úder do šatny.

Po vyhraném souboji na půlící čáře od Jeffreye Brumy převzal balón Depay a po famózním naznačení střely zvolil přihrávku na levou stranu na úplně volného de Jonga, který pohotovým pokusem k přední tyči srovnal skóre. Po změně stran domácí skvěle bránili a soupeře vůbec do ničeho nepouštěli, se šancemi se roztrhl pytel až v závěrečné čtvrthodině. Nejprve po krásném obloučku Depaye do vápna vypálil z deseti metrů de Jong a napálil pouze břevno.

Poté po centru Winjalduma z pravé straně hlavičkoval velmi nebezpečně Rekik a skvělý zákrok si na své konto musel připsat brankář Telgenkamp. V 88. minutě to udělal výborně de Jong a krásnou přihrávkou uvolnil Mahera, kterého ale i nyní vychytal famózní Telgenkamp. PSV se dočkalo ve druhé nastavené minutě, kdy po rohovém kopu vyboxoval míč velmi nedůrazně Telgenkamp a k dorážce se dostal Rekik, který lehkou tečí uklidil balón do sítě. Heracles předvedlo velké zlepšení, ovšem ani tentokráte to na bodový zisk nestačilo.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele