základní část, 15. kolo
07.12.2014 14:30 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

FC Utrecht - Heracles Almelo 2:4

Magické číslo patnáct provází v současné chvíli fotbalisty Heraclesu. Vítězství na půdě Utrechtu mu totiž po 15 kolech určuje s 15 body průběžnou 15. příčku v tabulce. Domácí nesehráli špatný první poločas, v tom druhém ale naprosto selhali. Ve 26. minutě navíc Ayoub neproměnil pokutový kop.

Už před utkáním bylo jasné, že si svěřenci Roba Alflena musejí dát na soupeře velký pozor. Klub z Almela vyhrál v předchozích dvou kolech a své zlepšené výkony nakonec potvrdil i nyní. Díky třem bodům se dokonce vymanil ze sestupového pásma. Utrecht naopak klesl o jeden stupínek níže na desátou pozici.

Dost smolný zápas prožil domácí útočník Ruud Boymans, nejlepší střelec týmu, který je s devíti vstřelenými góly zároveň druhým nejlepším šutérem ligy. Nejenže se mu nepodařilo obranu soupeře překonat, ale dokonce musel ze hřiště kvůli zranění, které si přivodil sám. Na lavičce se pak kvůli tomu rozplakal.

Hostující celek se ujal vedení už po osmi minutách. K Brunsovi se po standardce odrazil míč, a protože gólman Ruiter ležel na zemi, mohl jeho protivník z blízkosti dotlačit balón za brankovou čáru. O pár minut později mohl srovnat stav Boymans, jenže jeho hlavička zamířila obloučkem vedle. Skórovat se tak podařilo až Petersonovi.

Švédský záložník byl zpočátku hodně aktivní a dočkal se zasloužené branky. Van der Marel dokázal přihrát balón ze vzduchu svému spoluhráči, jenž pak z vyložené pozice bez problémů překonal gólmana Telgenkampa. Utrecht navyšoval tlak a jen o pár desítek vteřin později zahrával pokutový kop.

Weghorst totiž v šestnáctce zahrál rukou, takže sudí van Sichem ukázal na bílý puntík. Jenže exekutor Ayoub branku odmítl, na Telgenkampa prostě nevyzrál. Hned po přestávce zase udeřil Heracles. Fledderus si někde na hranici vápna udělal prostor a svou levačkou poslal balón ke vzdálenější tyčce.

Domácí tohle inkasování naprosto vyhodilo z pohody. Vázla kombinace, střelba, zkrátka vše, co potřebujete pro vstřelení branky. Měli i smůlu v koncovce, například Duplan po pasu od Kuma mířil hlavou jen do tyčky. Soupeř čím dál více hrozil z brejků a jeden takový proměnil Weghorst, který navýšil už na dvougólový rozdíl.

V nastavení se oběma týmům podařilo skórovat ještě jednou. Drama pro diváky připravil Markiet, který dobře zužitkoval centr od střídajícího Baraziteho, jenž nahradil právě zraněného Boymanse, a snížil. Jenže prakticky jen pár vteřin na to se dokázal prosadit Bel Hassani, na nějž utrechtská defenzíva jednoduše zapomněla.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele