základní část, 27. kolo
15.03.2015 12:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

ADO Den Haag - Heracles Almelo 1:3

Fotbalisté Heracles se po několika týdnech konečně vymanili ze sestupového pásma. V důležitém souboji o záchranu skolili Den Haag na jeho hřišti 3:1 a dotáhli se v tabulce na svého soupeře na rozdíl tří bodů. Domácí naopak stále hledají formu, podruhé v řadě před vlastními fanoušky padli.

Že šlo oběma celkům o hodně a že oba se s nějakou remízou spokojit nehodlají, ukázaly už úvodní minuty. Už ve 2. minutě se objevil v dobré možnosti domácí Wilson Eduardo, nicméně jeho akce byla zastavená pro údajný ofsajd. Na druhé straně se naopak trefil Weghorst, který si přesně naběhl na rohový kop Fledderuse.

Záhy mohl klub z Almela náskok navýšit, jenže Avdič ani Weghorst nakonec v koncovce neuspěli. Domácí se následně osmělili v minutě desáté, ovšem brankář Castro si se šancí Alberga poradit dokázal. Ve 24. minutě zahodil možnost na svůj druhý gól v utkání Weghorst, po pobídce Darriho mířil mimo.

Následně domácí přebrali iniciativu hry a zaslouženého vyrovnání se dočkali tři minuty před obrátkou. Castro totiž dostatečně nezachytil centr z levé strany od Meijerse, míč mu vypadl, a to pouze k nohám pohodlně dorážejícího van Duinena. V 52. minutě mohl otočit vedení na stranu Den Haagu nebezpečný Wilson Eduardo, kdyby nehlavičkoval vedle.

Naopak vítězný gól Heraclesu zaznamenal v 55. minutě Avdič. Darriho pokus sice skončil na tyči, jenže balón se odrazil k volnému spoluhráči, jenž už zacílil přesně. V 67. minutě pak hosté definitivně stvrdili vítězství. Darrimu dnes vstřelený gól souzený nebyl, zase trefil jen brankovou konstrukci, ale střídající Bel Hassani za něj vše dokončil.

ADO se na žádný zvrat v utkání nezmohl. Tyhle dvě inkasované branky ho psychicky dost položily, a naopak to byl soupeř, kdo mohl z dalších příležitostí ještě několikrát skórovat. Dvacet minut před koncem zblízka neuspěl Weghorst, pár minut před koncem selhal v koncovce znovu. Domácí zahrozili jen Kramerem a ten trefil jen tyčku.

Autor: Patrik Sandev / heracles.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele