základní část, 16. kolo
08.12.2013 16:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Roda JC - Heracles Almelo 1:3

V táboře Heraclesu bude dnes veselo. De Jongeho parta dala zapomenout na nedávné nevydařené výkony a na stadiónu kerkradské Rody zvítězila 3:1. O její výhře rozhodl dvěma góly v závěru utkání Oussama Tannane.

Oba celky vstoupily do zápasu velmi opatrně. Dlouhou dobu se na hřišti nic extra zajímavého nedělo, velkou změnu přinesl až gól Wiljana Pluima, který se v osmnácté minutě opřel do míče zpoza vápna a přízemní ranou k tyči si vychutnal gólmana Pasveera.

Heracles pochopitelně toužil na inkasovaný gól co nejrychleji zareagovat, dočkal se však až v 35. minutě. Střelu Bel Hassaniho sice dokázal Kurto vytěsnit nad břevno, po rozehrání následného rohu ovšem vypálil zkušený Simon Cziommer a svou střelu z hranice šestnáctky překvapivě procedil za záda Kurta. Heracles se mohl ještě před přestávkou dokonce ujmout vedení, jenže Rienstrův dalekonosný projektil skončil asi metr vedle tyčky.

Po obrátce si ani jeden z brankářů nemohl stěžovat na nedostatek práce. Především hostující Remko Pasveer se musel místy opravdu ohánět, aby zlikvidoval veškeré pokusy domácích fotbalistů. V 65. minutě mu pak při Huppertsově střele z ostrého úhlu pomohla tyčka.

Ani Heracles nezůstal příliš pozadu. O druhý gól hostů se mohl postarat už Amoah, jenž dostal od Linssena vynikají přihrávku ze strany, bohužel však nezakončil dostatečně silně ani přesně. Gólová radost proto propukla na straně Almela až jedenáct minut před koncem, kdy z dálky napřáhl Oussama Tannane a k překvapení všech jeho rána proklouzla Kurtovi do brány.

Střídající Tannane byl při chuti i nadále. V 88. minutě dorazil Rodu třetím úderem, když se trefil z obdobného místa jako při jeho první trefě. Domácí se už na žádnou odpověď nezmohli. Jejich čekání na ligové vítězství se tak po dnešku protáhlo na pět zápasů v řadě.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele