základní část, 24. kolo
14.02.2014 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - Heracles Almelo 2:1

Úkol splněn! Eindhoven dokázal přehrát 2:1 nepříjemný Heracles a zkompletovat tak vítězný hattrick. Ani dnes to však v podání PSV nebyla žádná suverénní jízda.

Domácí fotbalisté vstoupili do utkání tím nejlepším možným způsobem - rychlým gólem. Už po pěti minutách hry se vydal středem hřiště kupředu Memphis Depay, jehož první ránu dokázal ještě Pasveer zneškodnit, na následnou dorážku už byl ale krátký.

Eindhoven měl téměř celý první poločas pevně pod svou kontrolou. Heraclesu poskytl trochu svobody až těsně před přestávkou a hned na to tvrdě doplatil. Bryan Linssen se opřel do míče zpoza vápna a zničehonic srovnal krok.

Inkasovaný gól způsobil PSV pořádný šok. Do druhého dějství proto fotbalisté kouče Cocuho vletěli pěkně zostra a od samotného počátku zaměstnávali Heracles útočnými nájezdy ze všech možných stran. Několikrát musel zasahovat také gólman Pasveer, jenž se vyznamenal především při další ze série Depayových nepříjemných projektilů.

Heraclieden dokázali odolávat eindhovenskému náporu až do 63. minuty, kdy přišel rozhodující úder PSV. Jetro Willems nadýchaným centrem od levé postranní lajny našel na zadní tyči osamoceného Bryana Ruize, který hlavou uklidil míč do brány.

Po druhé brance tlak "Boeren" přeci jen opadl. Do hry se začal konečně dostávat také Heracles. Především v závěru utkání tak bylo v šestnáctce Eindhovenu mnohokrát řádně horko. Asi nejblíže vyrovnání se hosté ocitli minutu před koncem řádné hrací doby, kdy se hned dvakrát zaskvěl brankář Zoet, a to jak při dalekonosné pumelici Bel Hassaniho, tak také dorážce Utha.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Neví někdo, proč Matavz neprošel zdravotní prohlídkou?

Reagovat
hradec

PSV Eindhoven 3:1 Heracles Almelo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele