základní část, 9. kolo
05.10.2013 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

NAC Breda - Heracles Almelo 2:1

Fotbalisté Bredy dokázali ve vyrovnaném utkání s Heracles získat tři body a s dvanácti body se posunuli na deváté místo tabulky. Naopak Almelo nenavázalo na minulý výkon z Waalwijku a s deseti body se nachází na dvanácté příčce. Přitom k bodům nemělo zase tak daleko. Do vedení se dostalo krátce po přestávce, ovšem za dvě minuty už bylo srovnáno. NAC a o své výhře však rozhodlo v 84. minutě.

Úvodní poločas nabídl několik zajímavých příležitostí. Po necelých deseti minutách zahrozili domácí zásluhou svého nejaktivnějšího hráče na hřišti Rydella Poepona. Po rychlém protiútoku se zjevil před téměř prázdnou brankou, jenže Pasveer naprosto fantastickým zákrokem odvrátil balón na rohový kop. Postupem času se do hry dostávali také hosté a ve 25. minutě byli blízko vedoucí trefě právě oni.

Po pasu z levé strany se z první opřel do míče Uth, jeho střela však orazítkovala pouze břevno. Další větší možnosti byly k vidění v závěrečné pětiminutovce. K balónu se dostal Sarpong a vypálil tvrdě z pravé strany pokutového území, Pasveer byl však mužem na svém místě. Na druhé straně vystřelil ze střední vzdálenosti opět aktivní Uth, brankář NAC Jelle ten Rouwelaar však dokázal fantasticky odvrátit míč na rohový kop.

Po změně stran musel domácí gólman zasahovat znovu proti bombě Thomase Brunse, NAC udeřilo z následné akce. Po rohovém kopu si na bližší tyči naskočil do vzduchu Poepon a hlavou usměrnil míč do sítě. O dvě minuty později bylo srovnáno po nádherné přízemní kombinaci, kterou zakončil střelou do prázdné branky Bruns. Hosté od této chvíle ožili a mohli následně otočit skóre zápasu.

Jenže rána Rosheuvela šla těsně nad horní tyčku, poté Bruns osamocen před domácím strážcem mířil o pár decimetrů vedle levé tyče. Závěrečná desetiminutovka patřila Bredě, která nakonec vsítila rozdílovou trefu. Po přímém volném kopu si do vápna naběhl Stipe Perica a hlavou dokázal přehodit brankáře Pasveera, hosté se na žádnou výraznější odpověď již nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl, eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele