základní část, 28. kolo
15.03.2014 19:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Heracles Almelo - Roda JC 2:1

Heracles na domácím hřišti potvrdil roli mírného favorita a díky dvěma brankám Bryana Linssena porazil Rodu 2:1. Hráči Kerkrade tak nenavázali na vítězství z minulého kola a nadále setrvají na sestupem ohrožené sedmnácté pozici. Heracles je v neúplné tabulce zatím jedenáctý.

Hosté přitom nezačali vůbec špatně. V úvodu utkání byli silnější na míči a jejich aktivita byla dokonce odměněna vedoucím gólem. Ve 14. minutě se na pravé straně dobře uvolnil Mitchell Donald, jenž pronikl až do vápna Almela a poté naservíroval balón přesně na nohu nabíhajícího Guuse Huppertse - 0:1! Stejný hráč mohl zdvojnásobit vedení svého týmu po půlhodině hry. Po vynikajícím pasu Höchera se ale střela jednadvacetiletého útočníka mezi tři tyče nevešla.

Bylo tedy překvapením, když se více než osm tisíc diváku dočkalo vyrovnávací branky. Dvě minuty před koncem poločasu Heracles konečně našel recept na dobře organizovanou hru Rody, když se po průniku Utha k míči dostal Bryan Linssen, jenž ze stoje propálil brankáře Kurta - 1:1!

Po změně stran to na hřišti chvílemi hodně jiskřilo, ale rozhodčí se po strkanici mezi Donaldem a Tannanem spokojil jen s udělením žlutých karet. Zápas se začal lámat po hodině hry. Nejprve nedokázal za domácí protlačit míč do sítě Reinster a z následné dorážky pohořel i Tannane, který Kurtovu svatyni jen těsně přestřelil. Na druhé straně nadělala gólmanu Pasveerovi pořádné problému dělovka Van Peppena. V 73. minutě pak Roda znova zahodila velkou šanci, když po přihrávce Djouma Kali nedokázal tváří v tvář Pasveerovi trefit bránu.

Nevyužitých příležitostí Kerkrade tedy využil Hercales. V 78. minutě ležel jeden z hráčů Heraclesu na zemi a hosté očekávali přerušení hry. Místo toho ale hra pokračovala a zkoprnělý obránce Luijckx chyboval a nabídl míč soupeři. Po přihrávce Davidsona tak Bryan Linssen mohl v pohodě poslat svůj klub do vedení - 2:1! Roda už v posledních minutách působila spíše toporně a domácí si už důležité vítězství vzít nenechali.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, ad.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele