základní část, 20. kolo
24.01.2014 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Heracles Almelo - RKC Waalwijk 2:1

Heracles je ve formě, což prokázal také v záchranářském duelu s Waalwijkem. Koemanovu družinu držel už od samotného počátku pěkně zkrátka a po zásluze si nakonec dokráčel pro vítězství 2:1, díky kterému se minimálně do sobotního večera posunul na mnohem příznivější devátou příčku.

Waalwijk toho proti Heraclieden příliš nepředvedl, přesto úvodní šance zápasu patřila právě hostům. Přesně po čtvrthodině hry zakončoval technicky na zadní tyč Rémy Amieux, avšak domácí bránu ze strany netrefil. Heracles odpověděl krátce na to. Po skvělé přihrávce Rosheuvela střílel zblízka Linssen, jeho rána byla sražena na roh.

Domácí fotbalisté měli, především pak v prvním poločase, opravdu výrazně navrch. Vytouženého gólu se ale nakonec dočkali až čtyři minuty před přestávkou, kdy gólman Van Dijk vyrazil Rienstrovu střelu pouze ke kopačkám Bryana Linssena a ten už měl před sebou snadný úkol - dorazit míč do prázdné brány.

Ihned po změně stran vrhli hosté své síly do útočení, ale místo vyrovnání nakonec přišel druhý úder Heraclesu. V 54. minutě naservíroval Rosheuvel nadýchaný centr do malého vápna, k míči se probojoval nestřežený Mark Uth a hlavou jej uklidil za záda bezmocného Van Dijka. Snaha Waalwijku rázem opět opadla. Přesto se už za třináct minut dočkali hosté snížení. To když Schetova tečovaná rána z přímého kopu zaplula přesně k tyči.

Ani po kontaktní trefě RKC se ale obrázek hry žádným výrazným způsobem nezměnil a Heracles bez potíží dovedl utkání do zdárného konce.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1X 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele