základní část, 15. kolo
30.11.2013 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Heracles Almelo - FC Utrecht 1:2

Fotbalisté Utrechtu prolomili zakletí z hostujících stadionů a poprvé v sezóně si odvezli domů všechny tři body. Ani tentokráte to nebyla lehká práce a po poločase vedlo Almelo 1:0, ovšem po změně stran dokázal Utrecht spasit Jens Toornstra, který vsítili obě branky vítězného celku. Hosté měli až do sobotního zápasu bilanci z venkovních stánků jedna remíza a šest proher, po první výhře už nejsou v tomto ohledu nejhorším týmem Eredivisie.

Utrecht se v tabulce dostal na deváté místo s jedenadvaceti body a prozatím přeskočil i favorizované PSV o jeden bod. Almelo naopak prohloubilo svou krizi a se čtrnácti body zůstává na patnácté pozici, ovšem po zítřejších dohrávkách ho v tabulce může přeskočit Den Haag. Úvodní dvacetiminutovka nic zajímavého nepřinesla a celkově se hrálo velmi opatrně, diváci se pohledným fotbalem rozhodně bavit nemohli.

Heracles zužitkovalo svou mírnou převahu z ničeho nic po necelé půl hodině, kdy se trefil Iliass Bel Hasani. Ten si po dobré přihrávce vytvořil dostatek prostoru v pokutovém území soupeře a přesnou ranou k pravé tyči nedal brankáři Ruiterovi žádnou šanci na úspěch. Domácí si s přehledem pohlídali těsný náskok až do konce úvodního dějství a rozhodně se nezdálo, že by hosté s naprosto bezbrannou ofenzívou dokázali utkání otočit.

Obrázek hry se změnil deset minut po přestávce po vyrovnávacím gólu Toornstry. Ten se opřel do míče z hranice pokutového území a díky teči skončil balón šťastně v síti, gólman Pasveer rozhodně nemohl reagovat. Rozhodující moment utkání byl k vidění necelých deset minut před koncem. Toornstra dostal ideální přihrávku na penaltový puntík a nikým nehlídán pohotově překonal Pasveera podruhé, Heracles se na žádný větší odpor nezmohlo.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele