základní část, 5. kolo
31.08.2013 19:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Heracles Almelo - ADO Den Haag 1:0

Fotbalisté Heracles potvrdili mírnou roli favorita a navázali na dobrou formu z předchozích dvou duelů. Díky tomu mají na kontě již sedm bodů a posunuli se do středu tabulky. Naopak hosté mají na kontě stále jen tři body a takový start si rozhodně nepředstavovali. Heracles se dostal do vedení už po půl hodině hry a těsný náskok udržel až do závěrečného hvizdu. Haagu výrazně zkomplikoval situaci dvacet minut před koncem vyloučený Dion Malone.

Domácí byli mírně lepší od samého začátku a drželi míč častěji na svých kopačkách. V první šanci utkání neuspěl Oussama Tannane, jehož rána z hranice vápna letěla asi o metr nad. Almelo tlačilo i nadále, nicméně celou půl hodinu nemusel brankář Gino Coutinho zasahovat. Jenže ve 31. minutě z první vážnější akce vytahoval míč ze sítě. Prosadit se dokázal Jason Davidson, který při svém třetím startu v Eredivisii v letošním ročníku vstřelil svůj první gól.

Brankář Coutinho dokázal vychytat pokus Lerina Duarteho i následnou dorážku Mikhaela Rosheuvela, avšak defenzíva mu vůbec nepomohla a na Davidsona už byl krátký - 1:0. Domácí tlačili i nadále a pět minut před přestávkou mohl navýšit náskok Brian Linssen, který nepochopitelně minul poloprázdnou branku. V úvodu druhého dějství Heracles pokračovalo v tlaku a opět jako první pálil Tannane i tentokráte nepřesně.

Haag byl v útoku naprosto neškodný, po hodině hry mohl srovnat Ninos Gouriye po kolmici Mathiase Gehrta. Na poslední chvíli míč ztratil a hostům se zmenšila naděje na minimum v 71. minutě. Malone obdržel dvě žluté karty během tří minut a musel odejít do sprch, v deseti byli hosté v útočné fázi naprosto bezbranní. Deset minut před koncem vypálil ještě velmi slabě Linssen, Heracles se ale nikam netlačil a s přehledem si pohlídal hubený náskok.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz, heracles.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele