základní část, 12. kolo
04.12.2013 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Go Ahead Eagles - Heracles Almelo 1:1

Ani v jedné ze dvou středečních dohrávek holandské ligy se nakonec nikdo z vítězství neradoval a všechny čtyři týmy se rozdělily po bodu. Domácí nováček z Deventeru byl v souboji s trápícím se Heracles mírným favoritem, i tak ale musí být vzhledem k průběhu zápasu spokojen. Almelo přerušilo sérii tří utkání bez bodů a s patnácti body se dostalo na patnácté místo. Go Ahead je na slušném třináctém místě se sedmnácti body.

Toto utkání 12. kola bylo přerušeno kvůli nepříznivým klimatickým podmínkám. Dohrávalo se tedy tam, kde skončilo, přesněji ve 20. minutě. První zápas byl kvůli nezpůsobilému terénu a silnému dešti několikrát přerušován, když ho rozhodčí nakonec předčasně ukončil. Oba týmy hrály od začátku velmi vrovnanou partii a do konce zkráceného prvního poločasu se nic vážnějšího nestalo, ani jeden celek především nechtěl chybovat v defenzívě.

Ani po změně stran nenastala téměř žádná změna a dlouho to vypadalo, že se diváci branek nedočkají. Ovšem gólové příležitosti přišly ve druhé polovině závěrečného dějství. Nejprve se z voleje opřel do míče hostující Iliass Bel Hasani a brankář Room se jen podíval a zároveň si oddechl, když míč skončil těsně vedle jeho svatyně. Na druhé straně zahrozil z přímého volného kopu z dvaceti metrů Jop van der Linden, brankář Pasveer předvedl excelentní zákrok a odvrátil balón na rohový kop.

Do vedení se dostali hosté přesně čtvrthodiny před koncem. Mark Uth totiž naprosto ladně prošel přes špatně zorganizovanou obranu Eagles a přesnou střelou k tyči nedal Roomovi šanci na úspěch - 0:1. Závěrečná desetiminutovka jasně patřila domácím borcům a ti se v samém závěru dočkali vyrovnávací trefy.

Nejprve v 81. minutě znovu zahrával nebezpečnou standardní situaci Jop van der Linden a krásným obloučkem lízl tyč, o necelé tři minuty později přispěchal Pasveer s fantastickým zákrokem proti ráně Xandera Houtkoopa asi z pěti metrů. Go Ahead se dočkalo za dalších pět minut, když střídající Mawouna Amevor poslal krásný centr do pokutového území na hlavu Erika Falkenburga a ten se z těchto pozic téměř nikdy nemýlí - 1:1.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
prevadec spojitosti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele