základní část, 32. kolo
13.04.2014 14:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

FC Utrecht - Heracles Almelo 2:1

Utrecht zvládl důležité záchranářské utkání s Heraclesem a na svém stadionu porazil Almelo 2:1. O své výhře rozhodli domácí už v prvním poločase zásluhou Mulengy a Aqudela, branka hostujícího Rosheuvela v druhé půli obrat ve skóre pro hosty neznamenala. Utrechtu v závěrečné fázi zápasu pomohlo i vyloučení hostujícího Schenkevelda.

Začátek zápasu vyšel daleko lépe aktivnímu Utrechtu, už v 8. minutě zahrozil Mulenga, ale s jeho nadějným průnikem si na poslední chvíli poradila obrana Heraclesu. O pět minut později pálil ve stoprocentní příležitosti Sarota pouze do brankáře Pasveera. Heracles jakoby byl myšlenkami ještě v kabině a za svou pasivitu zaplatil v 19. minutě. Po přímém kopu si ještě Pasveer s hlavičkou Van der Guna s vypětím všech sil poradil, ale trestuhodně nehlídaný Jacob Mulenga neměl problém doklepnout vyražený míč za záda padajícího gólmana Heraclesu - 1:0!

Hráči Almela měli v této fázi utkání obrovské problémy v obraně a jen krok chyběl domácímu Martenssonovi, aby míč zasunul do odkryté branky, skvěle zasáhl obránce hostí Streuker. Ještě do přestávky však Utrecht dokázal zdvojnásobit svůj náskok. Ve 40. minutě se opět po standardní situaci hlavou prosadil Juan Agudelo - 2:1! Americký útočník pak ještě před koncem poločasu spálil šanci zajistit svému týmu tříbrankové vedení poté, co hlavou nezkrotil prudký centr Delpierreho.

Cíl Utrechtských v druhém poločase byl jasný - udržet za každou cenu dvoubrankový náskok. O poznání pasivnější hra se ale domácím nevyplatila a v 64. minutě přišlo snížení. Gólová akce hostů probíhala na levé straně, odkud vyslal Davidson nádherný centr na zadní tyč a Mikhael Rosheuvel hlavou vykřesal naději pro hostující celek - 2:1! Utrecht obdržená branka probudila z letargie a o pět minut později to mohlo být znova od dvě branky. Van Velzena ale fantastickým skokem k tyči vychytal gólman Pasveer.

Utrecht v poslední dvacetiminutovce opět kontroloval tempo hry. Naděje hostů na vyrovnání pak v 84. minutě zhatil Schenkeneld, jenž obdržel druhou žlutou kartu a hosté tak dohrávali o deseti. Utrecht si své vedení už nenechal vzít a díky zisku tří bodů odskočil na jedenáctou příčku. Heracles naopak padá tabulkou dolů, stále však má luxusní pětibodový náskok na sestupové pásmo.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, ad.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele