základní část, 6. kolo
14.09.2013 19:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - Heracles Almelo 2:0

U fotbalistů Cambuuru se zatím vůbec nezdá, že by si vybírali nováčkovskou daň a v nepříliš divácky atraktivním utkání dokázali zvítězit 2:0. Na konto si tak připsali svou druhou výhru v sezóně a s osmi body se prozatím posunuli do horní poloviny tabulky. Almelo naopak selhalo po skvělé pasáži před reprezentační pauzou a po matném výkonu ztrácí na svého sobotního soupeře jeden bod.

Almelo bylo bezbranné především v ofenzívě. Po první inkasované brance ke konci úvodního dějství se sice tlačilo dopředu, jenže v závěru nechalo otevřené okénko v obraně a muselo skousnout i druhou trefu ve své síti. Od samého začátku hrály oba výběry hodně opatrně a nechtěly udělat chybu. K prvnímu střeleckému pokusu se probojoval Oussama Tannane, mířil ale hodně nepřesně.

Oba celky následně chybovaly na přihrávce a nedařilo se jim ani po standardních situací, další nepovedená střela byla k vidění až deset minut před koncem prvního poločasu z kopačky hostujícího Briana Linssena. V době, kdy to nikdo nečekal, udeřil z ničeho nic Cambuur. Ve 42. minutě se po skvělé individuální akci prosadil Michiel Hemmen, který nekompromisní ranou nedal brankáři Remku Pasveerovi žádnou šanci na úspěch - 1:0.

Heracles to zkoušelo především ze střední vzdálenosti, pět minut po změně stran nemířila mezi tři tyče ani střela Daana Rienstry. V polovině druhého poločasu se do ojedinělé akce dostal Jody Lukoki, brankář Pasveer si však dokázal poradit a nadvakrát schoval míč do náruče. V závěrečné desetiminutovce hráli hosté hodně na riziko a snažili se útočit, jenže přechod přes střed hřiště nebyl zrovna excelentní a po rohových kopech nebezpeční nebyli.

Definitivní pojistku Leeuwardenu zařídil v 88. minutě vlastní brankou Jason Davidson. Po rychlém protiútoku se k míči dostal autor první branky Hemmen a naservíroval v obtížné situací balón do pokutového území, kde nešťastně do vlastní sítě ve skluzu zamířil již zmiňovaný Davidson - 2:0.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele