základní část, 22. kolo
04.02.2014 19:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

ADO Den Haag - Heracles Almelo 0:3

Heracles zvítězil na hřišti Den Haagu 3:0 a udělal další důležitý krok k jisté účasti v dalším ročníku nizozemské nejvyšší soutěže. Hrdinou týmu z Almela se stal Mark Uth, jenž dvě branky sám dal a na jednu přihrál. Domácí si naopak rozhněvali své fanoušky, když svému soupeři nedokázali vstřelit jediný gól a po zasloužené porážce zůstávají na samotném dně Eredivisie.

Hráči Den Haagu zažili snad nejhorší možný vstup do zápasu. Už v 2. minutě se totiž Heracles ujal vedení, když z první pořádné kombinace přihrál Uth patičkou rozběhnutému Bryanu Linssenovi a subtilní útočník si střelou z malého vápna připsal již devátou trefu v letošním ročníku - 0:1! Mark Uth byl jednoznačně nejlepším hráčem na hřišti a zle zatápěl domácí obraně. Ve 24. minutě se hnal na brankáře Coutinha a jen vynikající skluz obránce Zuiverloona zachránil ADO od další pohromy.

Mladého německého útočníka však obrana domácích nedokázala uhlídat v 33. minutě. Po centru Rosheuvela se ve vápně Haagu dokázal nejlépe zorientovat právě Uth, který hlavou nedal domácímu gólmanovi šanci - 0:2!

Po změně stran zůstal na protest proti špatným výkonům kotel fanoušků domácího klubu prázdný. Den Haag ale srdnatě bojoval dále. V 54. minutě pálil z voleje Alberg, jeho nadějná střela se ale mezi tři tyče nevlezla. Paradoxně právě když ADO začalo získávat převahu, nezastavitelný Mark Uth opět udeřil. V 56. minutě ještě po rychlé kombinaci domácí branku netrefil, o minutu později se už ale nemýlil. Po ideální přihrávce Bel Hassaniho propálil Uth brankáře Coutinha a vsítil tak třetí branku svého klubu - 0:3!

Zmar domácího mužstva potvrdil v 72. minutě Kramer, když nedokázal skórovat v jasné příležitosti, brankář hostů Pasveer tak mohl nadále držet čisté konto. Od totálního výprasku zachránil svůj tým jen brankář Coutinho, jenž v posledních dvaceti minutách několikrát vychytal Utha a zabránil mu tak dovršit vytoužený hattrick. Nic to však už nezměnilo na tom, že Heracles Almelo zaslouženě zvítězil na hřišti posledního Haagu 3:0 a může se přinejmenším na pár hodin těšit z lichotivého desátého místa.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, football-oranje.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to stejně

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele