základní část, 20. kolo
26.01.2013 20:45 CET
1 : 5
(0:2)

Reportáž

Heracles Almelo - PSV Eindhoven 1:5

PSV rázně ukázalo, že výsledek se Zwolle bylo pouhým klopýtnutím. Nejlepší útok soutěže zajížděl do Almela, kde tamní Heracles rozstřílel vysoko 5:1.

Utkání začalo v poklidném tempu, ale netrvalo dlouho a hostující favorit se ujal iniciativy. PSV se také dostalo do prvních šancí. Na řadu přišla 23. minuta a s ní skvělá kombinační hra hostů na jejímž konci stál Matavž. Ten se prokličkoval až do pokutového území a výstavní ranou poslal PSV do vedení.

PSV bylo na koni. Uběhlo pár minut, psala se 35. minuta a hostující celek fantastickým způsobem rozebral domácí obranu. Dva hráči hostujícího celku si z obránců Heraclesu udělali tréninkové kužele a míč se tak mohl dostat k osamocenému Lensovi, který snadnou ranou poslal PSV již do dvoubrankového vedení.

Utkání se poté uklidnilo a klidný úsek přerušila až přestávka. Do druhého poločasu však PSV naskočilo s velkým elánem. Byl to však Heracles, kdo jako první udeřil. Psala se 62. minuta a v ní se Almelu dostalo výborné šance, když se Everton skvěle uvolnil v pokutovém území a parádní ranou snížil - 1:2.

PSV však rychle odpovědělo. O čtyři minuty později získal po parádní kolmici míč hostující Wijnaldum. Ten sám před Pasveerem nechyboval, obešel padajícího brankáře a do prázdné branky bezchybně zavěsil. Eindhoven tak vedl opět o dvě branky a hned se mu dýchalo lépe.

O osm minut později to navíc bylo ještě veselejší. Krásná kombinace v 72. minutě vyústila v přesnou Wijnaldumovu přihrávku na Mertense, který na malém vápně již nemohl zaváhat a zvýšil na rozdíl už tří branek. Hostující celek tlačil však i nadále a cítil, že by mohl vedení ještě zvýšit. V 76. minutě se aktivní Wijnaldum opět dostal k míči a svou parádní ranou stanovil konečný výsledek 1:5!

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Heracles bez Overtooma/playmaker smer AZ a bez Armenterosa/utocnik smer Anderlecht budu v utoku oslabeni ...PSV by to malo vyuzit, aj ked na zamrznutej umelej trave nebude lahke ...1:2, 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka na ty, kdo sledují PSV: v brankářích se moc nevyznám, ale proč chytá Waterman? To je o tolik přesvědčivější než třeba Tytoň? Popřípadě, o kolik je jiný než Isaakson? Ten mě totiž rozhodně nepřesvědčoval...

Reagovat
Stiksxx

V letní přípravě chytal Waterman líp než Tyton, ale Tyton zazářil na Euru a chytal teda na začátku sezony..Po několika chybách ale Advocaat nechal chytat Watermana a upřímně jsem ho chybovat neviděl, i když zápas PSV jsem dlouho neviděl, protože už nemám tolik času

Isaksson byl obyčejný průměr. Někdy fantasticky podržel a někdy nesmyslně chyboval..Ostatně mám pocit, že se od něj tyhle dva příliš neliší..snad jen stabilnějšími výkony..Přece jen mám lepší pocit jak Watermana tak z Tytona než z Isakssona. Ale poslední sezona v PSV byla Isakssonova nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Já právě brankáře přestal sledovat po odchodu Gomese a příchodu Isakssona. Gomes v tu dobu byl ve své nejlepší formě a byl to Top brankář. Pak nastoupil Isaksson, který mě teda rozhodně nepřesvědčil... Tytoně jsem právě viděl jen na Euru, tak jsem si říkal, jestli mu dali šanci... Tak jako tak si myslím, že by si zasloužili kvalitnějšího brankaře

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele