základní část, 32. kolo
28.04.2013 14:30 CET
6 : 0
(4:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - Heracles Almelo 6:0

Heracles okusil hořkou porážku na půdě Feyenoordu a mohl být nakonec rád, že neprohrál o více než šest branek. Od konce úvodního dějství totiž hrál bez vyloučeného brankáře Remko Pasveera a domácí měli ještě spoustu šancí svůj náskok navýšit. Heracles se i přes krutou porážku zatím drží na deváté pozici, Fyeenoord zachoval své šance na mistrovský titul a zůstává třetí o skóre za PSV a čtyři body za vedoucím Ajaxem.

Domácí tlačili soupeře od samého úvodu a hned ve 4. minutě mohl skórovat Lex Immers. Z hranice vápna mířil těsně nad. Ihned na to se do dobré příležitosti dostal také Ruben Schaken, ale jeho kroucená rána nakonec skončila na levé tyči a míč se odrazil za branku. Po čtvrt hodině hry se ocitl v další možnosti Tonny Vilhena, i on ale mířil jen velmi těsně vedle levé tyče. Nicméně rotterdamský výběr se dostal přeci jen do vedení v 19. minutě.

K přímému kopu z asi dvaceti metrů se postavil John Goossens a nádhernou ranou zakroutil míč přesně do levé šibenice. Následně mohl zvýšit náskok Graziano Pellé, nicméně jeho hlavičku fantasticky vyrazil brankář Pasveer. Ve 26. minutě spálil největší šanci hostů v zápase Geoffrey Castillion. který trefil z přímého volného kopu jen levou tyč. Po půl hodině hry domácí vsítili druhou trefu utkání a od této chvíle na hřišti dominovali.

Pellé totiž stál na hranici vápna a pokusil se o střelu, balón pak k údivu všech skončil v levém horním růžku - 2:0. Za tři minuty po tomto krásném okamžiku zvýšil vedení domácích Immers, který využil úniku Schakena a jeho následné přihrávky, poté už neměl problém z voleje umístit míč k pravé tyči. V samém závěru prvního dějství navíc Pasveer podrazil ve vápně unikajícího Schakena a uviděl za svůj zákrok červenou kartu.

Do branky se postavil náhradní gólman Brian van Loo a proti penaltě Pellého neměl žádnou šanci - 4:0. Ihned po přestávce byla orazítkována tyč potřetí v zápase, tentokráte se o to postaral domácí Daryl Janmaat. V 55. minutě přidal pátou branku domácích Schaken, který po pasu za obranu obešel brankáře Heracles a zakončoval do prázdné branky - 5:0. Poslední gól vsítil Goossens, který skóroval podruhé v zápase.

Ten si v 68. minutě seběhl před prázdnou branku po centru Schakena a dokončil zkázu Almela. Hosté mohli snížit pět minut před koncem, jenže střelu Brunse z pětadvaceti metrů zastavilo břevno. Horní tyčku napálil i v 89. minutě na druhé straně Indi a hezky tak zakončil nádherné ofenzivní utkání.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Feyenoord musi naplno bodovat a s Grazianom vyhraju 3:1 ...Heracles mozu strelit gol, ale prirodna trava im prilis nechuti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele