základní část, 34. kolo
12.05.2013 14:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - Heracles Almelo 3:0

Fotbalisté Utrechtu zakončili velmi dobrou sezónu vítězstvím a nakonec skončili na velmi slušném pátém místě před favoritem z Twente. Za přímým postupem do Evropské ligy zaostali jen o jeden bod a v prvním kole kvalifikace EL budou hrát s Heerenveenem. V souboji s Heracles potvrdili dobrou formu jasným vítězstvím 3:0 a nedali soupeři téměř žádnou šanci. Almelo tak skončilo dvanácté s osmatřiceti body před Bredou.

Utrecht v letošní sezóně posbíral 63 bodů a ukázal, že patří v Eredivisii ke špičce. V prvním poločase sice hrál se svým soupeřem vyrovnanou partii a branka k vidění nebyla, avšak po změně stran vsítil první branku a po vyloučení Jasona Davidsona přidal další dvě trefy. V úvodním dějství se do první šance dostali po necelých deseti minutách hry domácí. Po přihrávce Nany Asareho na Cedrica van De Guna skvěle zasáhl proti jeho střele jednou rukou Remko Pasveer.

Ihned na to zahrozil na druhé straně Davidson, nicméně po pasu Paljiče zamířil z deseti metrů o něco vedle. Následně oba celky často chybovaly v rozehrávce a další obrovská příležitost byla k vidění až deset minut po přestávce, kdy Utrecht hned skóroval. Po krásné individuální akci Jacoba Mulengy a jeho následné přihrávce před prázdnou svatyni snadno skóroval van der Gun. Po hodině hry mohl Utrecht zvýšit svůj náskok po přímém volném kopu Jense Toornstry. Jenže Pasveer vyrazil míč před sebe a dorážející Tommy Oar přestřelil brankou.

Definitivní zlom nastal v 71. minutě. Davidson totiž ve vápně podrazil unikajícího Asareho a sudí mu udělil přímou červenou kartu, nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Mulenga - 2:0. Za další tři minuty pojistil výhru domácích Toornstra, který využil skvělé akce Asareho a opět bez větších problémů přidal třetí branku Utrechtu. V poslední šanci zápasu byl Asare, jeho dalekonosnou ránu ale Pasveer zlikvidoval.

Autor: Viktor Sandev / fcutrect.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele