základní část, 14. kolo
26.11.2011 19:45 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Roda JC - Heracles Almelo 3:1

Roda Kerkrade se zřejmě začíná výsledkově i herně zvedat a konečně dokáže i zodpovědně bránit. Po výhře na půdě Nijmegenu dokázala v domácím prostředí přehrát také Heracles, které na venkovních stáncích vskutku předvádí bídné výkony. Kerkrade se tak před nedělními zápasy v tabulce posunulo na desáté místo s osmnácti body na kontě, Heracles kleslo na jedenácté místo se sedmnácti body a stále se proto spoléhá jen na domácí prostředí.

Přitom dlouho se hrálo bez branek a vše směřovalo k remíze, avšak domácí se během dvou minut v polovině druhého poločasu dostali do dvoubrankového vedení. Hosté sice čtvrthodiny před koncem snížili trefou z penalty, jenže za necelou minutu vrátil Rodě dvoubrankové vedení Sanharib Malki. První dva góly vsítil útočník Rody Mads Junker, který se letos trápí a do této doby vsítil ve třinácti ligových utkáních jen jednu branku.

Domácí hrozili i v prvním poločase, který rozhodně na příležitosti bohatý nebyl. Junker pálil po necelé čtvrthodině hry těsně vedle levé tyče. Hosté spálili velkou možnost krátce poté, kdy Willy Overtoom z dobrých dvaceti metrů orazítkoval břevno. Po půl hodině trefil jiný záložník Mitchell Donald hlavou pouze tyčku. V dresu Kerkrade zahrozil opět Junker, avšak mířil těsně mimo. Roda byla aktivnější i po přestávce.

Ránu Junkera skvěle zlikvidoval gólman Heracles Remko Pasveer, následně Davy De Beule mířil mimo tři tyče. Roda se přeci jen dočkala dvacet minut po přestávce, kde z dobrých dvaceti metrů napřáhl Junker a zamířil přímo do pravého horního rohu. O dvě minuty později po centru Adila Ramze pálil dokonale na zadní tyč zase Junker - 2:0. Hosté ale ještě vykřesali plamínek naděje přesně čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Po faulu Barta Biemanse na Samuela Armenterose proměnil s přehledem pokutový kop Overtoom,avšak za necelých 60 sekund po centru Junkera pokořil gólmana Pasveera hlavou Malki a hosté se už na žádný odpor nezmohli, brzká třetí trefa je definitivně poslala do kolen.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele