základní část, 22. kolo
18.02.2012 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Heracles Almelo - Roda JC 2:1

Roda znovu potvrdila, že se jí venku vůbec nedaří. Na půdě Heraclesu sice vedla po gólu kanonýra Sanhariba Malkiho 1:0, ve druhém poločase ale hned dvakrát inkasovala a domů se tak vrátila s další porážkou.

Úvodní minuty zápasu spíše nudily. Oba týmy se jen vzájemně oťukávaly, takže na první pořádnou šanci si diváci museli počkat až do sedmnácté minuty. To byl blízko otevření skóre domácí Darl Douglas, ovšem brankář Kieszek předvedl výborný zákrok a jeho nepříjemnou dělovku vyrazil.

Polský gólman ve službách Rody se určitě nenudil ani v nadcházejících momentech. Z hranice šestnáctky jeho pozornost vyzkoušel například Lerin Duarte, křídelník Samuel Armenteros pro změnu následně pálil jen těsně vedle.

První šanci si hosté vypracovali až po více než půlhodině hry, kdy však zakončoval nepřesně Mads Junker. Ve 40. minutě potom přišel úvodní gól duelu. Sanharib Malki si zpracoval výbornou přihrávku Monteyneho a následně překonal také brankáře Pasveera.

Heracles pochopitelně toužil po změně stran na nepříznivý stav co nejrychleji odpovědět, jenže směrem dopředu se v úvodu druhé půle trápil. Až v 57. minutě se zjevil v jasné šanci Thomas Bruns, ovšem nemířil přesně. Svou další příležitost už však domácí dokázali zužitkovat. Po ose Overtoom-Armenteros se míč dostal k Evertonovi, který zblízka úspěšně zakončil.

V 75. minutě pak Rodě pořádně zkomplikoval situaci gólman Pawel Kieszek, jenž v pokutovém území fauloval Armenterose, za což viděl červenou kartu a ještě daroval Heraclesu penaltu. Její exekuce se ujal Willy Overtoom a svou střelou do levého rohu nedal náhradnímu brankáři Prusovi téměř žádnou šanci. Skóre se už znovu neměnilo, a tak si domácí připsali na konto cenné tři body.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 herně velice podobné týmy, ale výsledkově Roda neví co je to remíza tak ji aj dnes věřím

Reagovat
smazaný uživatel

oba timy maju produktivnych utocnikov ... 3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele