základní část, 17. kolo
04.12.2010 19:45 CET
5 : 2
(2:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - Heracles Almelo 5:2

Výsledkově se zdá, že PSV si dokráčelo k výhře naprosto v pohodě a soupeři nedalo žádnou šanci. Jenže situace byla vcelku jiná. Domácí sice v utkání vedli 2:1, jenže soupeř dokázal srovnat po hodině hry. Vedení favoritovi vrátil až švédský kanonýr Ola Toivonen čtvrthodiny před koncem po vyloučení hostujícího hráče. Toivonen tak zaznamenal druhou trefu v zápase. Teprve v samém závěru přidal Eindhoven dvě branky, hosté totiž otevřeli obranu.

Eindhoven si tak udržel první místo se sedmatřiceti body, stále je však pouze o skóre před Twente. Nicméně alespoň zvýšil náskok na konkurenční Ajax a smutnit proto určitě nemusí. Toivonen dokázal ve dvou duelech skórovat celkem čtyřikrát, dvěma trefami totiž pokořil v Evropské Lize Sampdorii a definitivně jí zavřel dveře do dalšího kola. Heracles zůstává zatím třináctý s osmnácti body na kontě.

Za Heracles zářil forvard Everton, ani jeho dvě trefy ale k ničemu nebyly. Hosté šokovali Philips Stadium po necelé půlhodině hry, kdy se trefil Everton. Po centru Darla Douglase hlavičkoval přesně na zadní tyč. O deset minut později ovšem bylo srovnáno. Po centru od Atiby Hutchinsona skóroval tvrdou ranou Balasz Dzsudzsak. Ještě do poločasu po centru maďarského záložníka zvrátil stav ranou z dvanácti metrů kanonýr Toivonen.

PSV si už chtělo situaci pohlídat, jenže v 62. minutě po obrovské hrubce Orlanda Engelaara s přehledem srovnal stav brazilský útočník Everton. Nicméně hosté ztratili šanci na body dvacet minut před závěrečným hvizdem. Do kabin se totiž musel předčasně pakovat Peter Reekers po druhé žluté kartě. A PSV potrestalo oslabeného soupeře o necelé tři minuty později. Po skvělé práci Dzsudzsaka už měl lehkou práci Toivonen.

Heracles se snažil i v deseti srovnat stav a pokusit se o senzaci, jenže musel otevřít okénka v obraně a Eindhoven při své obrovské útočné síle s přehledem soupeře dorazil. V 87. minutě zvýšil na 4:2 z přímého volného kopu Ibrahim Afellay, v nastaveném čase pak po přízemním centru Erika Peterse umístil balón na vzdálenější tyč další švédský forvard Marcus Berg. Heracles se ale za svůj výkon stydět nemusí. V tuto chvíli si dokázal, že může konkurovat nejlepším.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6 1

Reagovat
AjaxFans

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele