základní část, 31. kolo
17.04.2011 14:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Heracles Almelo - PSV Eindhoven 0:2

Boj o ligový primát se tři kola před koncem Eredivisie pořádně zamíchal a první tři celky jsou naprosto vyrovnané. Twente i PSV navíc mají shodný počet bodů a právě PSV se dostalo do čela. PSV dosáhlo na dosavadních pětašedesát bodů po vydřené výhře na půdě Hearacles. To tak zůstává v tuto chvíli v tabulce na deváté příčce s bodovým odstupem od osmé pozice Utrechtu, zaručující kvalifikaci Evropské Ligy.

Hearcles ale hrálo s favoritem vyrovnanou partii až do závěrečných momentů zápasu. Hosté se totiž dostali do vedení v 25. minutě, v dalším průběhu si domácí přeci jen některé šance na vyrovnání vypracovali. Jenže se jim to nepovedlo a v závěru tak inkasovali rozhodující branku od švédského kanonýra ve službách holandského výběru Marcuse Berga. Situace kolem osmého až dvanáctého místa bude ještě hodně zajímavá.

Všechny celky na těchto umístěných totiž dělí jen dva body, což je na pět výběrů opravdu naprosto neuvěřitelně malý rozdíl. Hostům hodně pomohlo vyloučení soupeře hned po poločasové přestávce a od této chvíle stačilo proti oslabenému soupeři kontrolovat průběh hry. PSV se dostalo před Twente díky lepšímu brankovému rozdílu a má v tuto chvíli vše ve svých rukách. Eindhoven poslal do vedení z první velké příležitosti Balaszs Dzsudzsak.

Maďarský špílmachr skóroval také ve čtvrtfinále Evropské Ligy a nyní se mu podařilo navázat na dobrý čtvrteční výkon. Po dobrém centru Jeremaina Lense vyslal nekompromisní ránu a nedal gólmanovi Remku Pasveerovi nejmenší naději. Hned na to obdržel první žlutou kartu Mark Jan Fledderus. Tento záložník fauloval už v první minutě po přestávce Lense a viděl od sudího druhý žlutý kartónek, tedy předčasný odchod do kabin.

Nicméně domácí se snažili vyrovnat i v početní nevýhodě, především zásluhou aktivního Willyho Overtooma. A dokonce kopali penaltu. Vždy ale proti stál skvělý švédský gólman ve službách PSV Andreas Isaksson. Ten nejprve brilantně zlikvidoval Overtoomův pokus z dobrých pětatřiceti metrů, následně po faulu Francisco Rodrigueze na Samuela Armenterose ve vápně neuvěřitelně vyrazil i jeho pokutový kop. Hearcles se už do žádné šance nedostalo a naopak inkasovalo, když po pasu Zakariy Labyada přesně zakončil Berg - 0:2.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele