základní část, 14. kolo
22.11.2009 16:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Heracles Almelo 4:0

Úvod utkání patři domácímu favoritovi. Ten se od začátku duelu do svého soupeře zakousl a snažil se co nejrychleji prolomit obranu Heraclesu. Ten ovšem nechtěl připustit žádný brzký gól, a tak bránil, jak mohl. To se mu také dařilo.

Zkrat ovšem přišel ve 29. minutě. Ola Toivonen si lehce pohrál s obranou soupeře a ocitl se sám před brankářem Pieckenhagenem. Ten proti němu vyběhl a bohužel pro něj zastavil domácího střelce nedovoleným způsobem. Rozhodčí neváhal ani minutu a okamžitě poslal strážce tří tyčí do předčasně do kabin. Toho nahradil v brance náhradník Telgenkamp.

Od té doby mělo PSV snadnější roli. S blížícím se koncem první půle přišla také první očekávaná branková příležitost. Do dobré příležitosti se díky svému důrazu dostal Afellay. Uvolnil se přes bránící hráče a tvrdou ranou překonal brankáře Heraclesu.

Domácí tedy do poločasu stihli vstřelil branku a bylo jen otázka času, kdy přijde další. Po úvodu druhé půle bylo jasné, že brzy. V samotném úvodu totiž mohl zvýšit vedení Toivonen. Ten si naskočil na centrovaný míč a vyslal hlavičku směr hostující branka. Bohužel pro něj jeho pokusu chyběla potřebná přesnost, a tak se skóre neměnilo.

Poté se ovšem psala 50. minuta a domácí šli znovu do útoku. Tentokrát se do dobré příležitosti dostal Dzsudzsák a tvrdou ranou nekompromisně zvýšil na 2:0. V té době šli hosté z Heraclesu do kolen. Domácí neustále tlačili a odměnou jim byla 62. minuta a dravý průnik Toivonena, který sám před brankářem dokázal zachovat chladnou hlavu a jemným obloučkem poslal domácí již do tříbrankového vedení.

Přišel samotný závěr utkání a o výsledku bylo již rozhodnuto. Domácím ani přesto nedošla chuť k útočení. V 87. minutě se útok PSV táhl přes levou stranu hřiště a v tu chvíli přišla přesná kolmice do středu. Tam stál osamocený Vukovic, který si míč pouze předkopl a technickou střelou stanovil konečný stav 4:0 pro domácí.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

supeeer

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kdo to tady píše, ten zápas buď neviděl a nebo je blázen...asi by s tím měl seknout

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele