základní část, 8. kolo
27.09.2009 16:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

NEC Nijmegen - Heracles Almelo 0:2

Heracles střídá lepší výsledky s horšími a občas hodně vyhoří, avšak dokáže vyhrávat a to je v lize důležité. Nyní vykradl stánek Nijmegenu, kde se představil velmi sebevědomý domácí výběr. Ten totiž neprohrál třikrát v řadě a minule si odvážel fantastické tři body z Alkmaaru, nyní ho ale zmrazila blesková dvoubranková salva během 24 minut a na odpověď nezbyly psychické síly.

Heracles se proto dostalo na sedmé místo a může se nyní měřit s nejlepšími, je jedním z největších překvapní letošního ročníku. Přitom domácí výběr se mohl chytnout po přísném vyloučení Oliviera Ter Horsta a následné penaltě. Tu ovšem promarnil Youssef El Akchaoui a bylo po nadějích. Heracles tedy vlétlo do zápasu jako uragán. Ter Horst sice ještě divokou hlavičku neumístil, ale Everton Ramos da Silva už ano.

Po krásném pasu na vzdálenější tyči nebezpečně brazilský kanonýr číhal a v pravou chvíli se pověsil do vzduchu, hlavou rozvířil levý kout Babosovi klece. Předtím to za hosty zkusil Moestafa El Kabir, jenže přestřelil. Hned na to byla k vidění druhá trefa. V polovině prvního poločasu Kwame Quansah vysunul Gabora Babose, který hravě uvolnil před prázdnou klecí Base Dosta a ten doťuknutím doprostřed nenechal nikoho na pochybách - 0:2.

Deset minut později mohl Nijmegen vrátit do hry Dominque Kivuvu, zbrkle však pálil z jasné pozice vedle levé tyče. Čtvrthodiny před závěrečným hvizdem unikl do vápna Bjorn Vleminckx, kterého jen lehce přistrčil Ter Horst. Sudí však neměl slitování a nekompromisně poslal hříšníka do kabin. Jenže jako by fungovala pověra, že nespravedlivá penalta v brance jen tak neskončí.

K pokutovému kopu se postavil Youssef El Akchaoui a jako by v křeči napálil jen pravou žerď Pieckenhagenovi klece. V dalším průběhu stojí za zmínku už jen střela Vleminckxe, nicméně stav se již neměnil a hosté mohou být mnohem spokojenější.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele