základní část, 23. kolo
14.02.2010 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Heracles Almelo - PSV Eindhoven 0:1

Hvězdou PSV se začíná stávat Ola Tovivonen a potvrdil to také v nedělní dohrávce, kde jeho tým jel hájit tříbodový náskok nad druhým Twente na půdu sebevědomého Heracles. Tomu přeci jenom začíná docházet dech po skvělém podzimu a dobrém vstupu do jarní části. Proti vedoucímu Eindhovenu ale předvedl dobrý výkon a i přes třetí porážku v řadě udržel senzační páté místo. Eindhoven na duo pronásledovatelů nezískal, náskok na Ajax zůstává 9bodový.

Heracles se nyní zaměřilo hlavně na defenzívu a po hodinu hry bránilo velmi pečlivě, soupeře do ničeho příliš nepouštělo. Jenže mnohdy stačí geniální střelecký výběr Ola Toivonena a potvrdilo se to i nyní. 23letý švédský mladíček zařídil jedinou branku zápasu krátce před hodinou hry a připsal si svůj třináctý zásah v sezóně, v tabulce střelců mu stále patří třetí místo. Hosté vstoupili do duelu aktivněji, hru opět řídil Orlando Engelaar.

Ten byl u úvodní akce, když nacentroval na hlavu Darka Lazoviče, avšak na brankové čáře dokázal včas zasáhnout Martin Pieckenhagen. Ovšem následně už začalo hrozit také Heracles a hosté mohou děkovat švédskému gólmanovi Andreasi Issakssonovi. Krátce po čtvrthodině hry totiž skvěle zlikvidoval střelu Antoine van der Lindena, po necelé půl hodince skvěle vyrazil i další ránu Base Dosta. Do konce půle se nic nezměnilo a na začátku té druhé dominovalo PSV.

Dvacetimetrový průnik Ibrahim Afellaye sice dokázal Pieckenhagen ještě zlikvidovat, jenže na Toivonenovu parádu byl již krátký. Ten si vyskočil nejvýše na rohový kop Balazse Dzsudzsaka a zavěsil přímo do horního levého rohu, obrana hodně zaspala. Domácí mohli reálně myslet na vyrovnaní pouze asi čtvrthodiny před závěrečným hvizdem po dobré ráně Evertona, ta se však mezi tři tyče nevešla a stav proto zůstal až do konce nezměněn.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele