Zasloužíme si všechny tři trofeje, řekl Alonso po postupu do finále EL

10.05., 09:30
Aktuality
Xabi Alonso (© AFP)

Trenér Leverkusenu Xabi Alonso po postupu do finále Evropské ligy prohlásil, že jeho tým si zaslouží zvítězit i ve zbývajících dvou soutěžích, ve kterých je stále ve hře. Už jistí bundesligoví šampioni ve čtvrtek po úvodním triumfu 2:0 remizovali v odvetě semifinále doma s AS Řím 2:2 a v závěru sezony je čeká nejen souboj o evropskou trofej v Dublinu proti Bergamu, ale i vyvrcholení Německého poháru proti druholigovému Kaiserslauternu.

Tým s českými reprezentanty Matějem Kovářem, Adamem Hložkem a Patrikem Schickem navíc neprohrál už 49. soutěžní utkání v řadě a překonal 59 let starý evropský rekord Benfiky Lisabon. V odvetě s AS měl přitom namále, protože ještě v 82. minutě prohrával po dvou penaltách Leandra Paredese 0:2 a duel spěl do prodloužení. Pak si ale dal vlastní gól Gianluca Mancini a v sedmé minutě nastavení srovnal z brejku Josip Stanišič.

"Viděl jsem na hráčích, že strašně chtějí uspět, po druhém gólu soupeře ukázali skvělý charakter," ocenil Alonso na tiskové konferenci. "Výsledkem je, že máme pořád šanci na tři trofeje. A moji kluci si zaslouží všechny," přidal španělský mistr světa z roku 2010 a dvojnásobný mistr Evropy.

Bayer zachránil zápas poněkolikáté v sezoně v úplném závěru. Stanišičova trefa byla sedmnáctým gólem, který Leverkusen vstřelil v 90. minutě nebo v nastavení. "Rozhodně je to jeden z největších momentů kariéry. Myslím, že bychom neřešili, kdybychom postoupili i po porážce 1:2, protože jsme toužili hlavně po finále. Takhle je to ale ještě mnohem lepší," řekl televizi RTL chorvatský obránce, který je v klubu na hostování z Bayernu Mnichov.

V základní sestavě Leverkusenu překvapivě chyběl Florian Wirtz. Největší hvězda týmu se kvůli zdravotním problémům dostala na hřiště až z lavičky po druhém gólu AS. "Florian utrpěl menší zranění před třemi týdny proti Dortmundu a stále se plně nezotavil. Chtěl ale pomoct týmu, což se mu také povedlo. Takový hráč je platný, i když je připravený třeba jen na 70 procent," uvedl Alonso.

Leverkusen vrátil AS loňské vyřazení v semifinále soutěže a prošel do třetího evropského finále v klubové historii. V roce 1988 ovládl tehdejší Pohár UEFA, o 14 let později nestačil v Lize mistrů na Real Madrid. S Bergamem se utká 22. května, o tři dny později zakončí sezonu v Berlíně proti Kaiserslauternu.

Autor: ČTK

Komentáře (45)

Přidat komentář
Hachim Mastour

Dúfam, že sa tento rok totálne doriadia, aj v EURE a o rok skončia tretí.

Reagovat
Modřín2

Co by dělal Leverkusen na Euru?

Reagovat
Hachim Mastour

hráči

Reagovat
nani92

Hložek bude fit

Reagovat
Rudnevs

Tak tretie miesto, to by stále nebola žiadna tragédia. Myslím, že si aj sami uvedomujú, že titul nebude každú sezónu.

Reagovat
Minister

Ak naozaj vyhrajú všetky 3 trofeje tak to bude stáť za to.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Neutron

tu je asi kazdemu jasne, ze zopakovat tuto sezonu bude takmer nemozne...ale ako tu uz niekto pise, isto im to za to stoji...

Reagovat
Ingimir

to reálne hovoríš "v Eure" miesto "na Eure"?

Reagovat
Hachim Mastour

Som dysgrafik

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Han střelil první

To by musel najít recept na Filipa Kaloče.

Reagovat
Rudnevs

Xabi, za tú včerajšiu zostavu si si zaslúžil vypadnutie. Najmä nech nezaspia na vavrínoch, nech si nezačnú myslieť, že sú nepremožiteľní od boha etc. a že všetko dajú aj bez kľúčových hráčov. Pýcha predchádza pád, teraz treba pokorne dokopať tie zvyšné štyri zápasy a dať do toho všetok hráčsky materiál, čo majú.

Reagovat
Greaber

Co se ti na sestavě nelíbilo?

Reagovat
Rudnevs

Setrenie dolezitych hracov - Wirtz, Schick, Boniface, Tella… ten útok bol v podstate zložený z náhradníkov.

Reagovat
kilobyte

Kdyby nedělali nesmyslné penalty a nezahazovali šance, tak to mohli dohrát v klidu. Schick a Boniface jsou dost náchylní na zranění a Wirtz je po zranění.

Reagovat
zeroberto

Ty kluku jeden ušatej a ty budeš trochu nezvládáčko a závistivej chudaček nebo co? Viděl si jak hráli? Svilar to podržel hodně nadstandardně a stejně nakonec remizovali, tak co tady meleš o pýše a pádu o jejich pocitu nepřemožitelnosti a podobných hovnech.

Já viděl úplný opak, ještě jsem snad neviděl tak silně morálně fungující tým. Vědí že můžou udělat rekord, ale v 94 radši tahají čas, než aby dostali fíka. Proti penclim neprozrazují, celý zápas hrají to svoje, nevidíš na nich nervozitu, na kopačkách mají klid i v 80 minutě když prohrávají, žádnej stress a přitom to je plný šťávy a touhy to zvrátit na svojí stranu.

A přesně to, co Cabi dělá, to že je prošetří, jakou vymyslí sestavu, jeho přístup a taktika, to je příčina a důvod jejich úspěchu. Mají štěstí ale jsou mu na proti snad víc než Real.

O pýše, pádu, pokoře a podobných hovnech jedou Karochové a podobní ezoterický kokoti a kde končí

Bayer prostě sklízí plody za svou práci a nezvládačenka už závidí a rozjíždí bomby o jejich boharovnosti.

Reagovat
Rudnevs

Tu prvú vetu si vyprosím a celkovo aj tento tón. Ja tu na tomto webe som skoro 10 rokov a každý, kto ma pozná, vie, že Bayer mám rád, že mu celú sezónu fandím v Európe i v Bundeslige. Asi ťažko môžem byť zamindrákovaný a závislivý, keď im sám prajem.

Úprimne kebyže Xabi použije všetky svoje zbrane od začiatku, tie šance mohli byť premenené a mohlo byť hotovo skôr. Šetrenie hráčov na takýto zápas je za mňa naozaj hlúposť a nemyslím si, že je dobré sa spoliehať, že to tam vždy stihnú dotlačiť na konci. Zatiaľ stihli, ale nemusí to vychádzať večne.

Reagovat
zeroberto

Klidně si vyprošuj, mě se zase nelíbil tvůj tón, proto moje reakce.

Mě je Bayer tak nějak jedno, ani Xabiho jsem jako hráče nehltal. Jejich cestu nesleduju, nijak jim nepřeju úspěch, nijak jim nepřeju neúspěch.

Ale nemáš tušení co se tam za zavřenými dveřmi děje, nevíš jak jsou na tom hráči psychicky, fyzicky. Xabi to dotáhl tak daleko, protože ví co dělá. Nikdo z nás by to tu nedokázal, nikdo z nás nemá právo říkat co by bylo nebo nebylo lepší udělat.

Reagovat
Rudnevs

Potom by sme ale ten futbal nemali právo komentovať vôbec...

Reagovat
zeroberto

V podstatě

Reagovat
vladino10

Idiot

Reagovat
zeroberto

Úplnej, no

Reagovat
vladino10

Tak sa nevyjadruj na adresu múdrych ľudí ako rudy keď si to takto pekne uznáš.

Reagovat
zeroberto

Opravdu ti to musím napsat?

Ty jsi doopravdy ještě do teď nepochopil, že mě konkrétně Tvoje reakce, ani ne názory, nechávají chladným?

Jak vidíš, moudří lidé jako tady Rudy napíši víc, než jen na plochý výlevy z ranku "Píšeš sračky ty 0" a podívej, po výměně názorů lze dojít alespoň k částečnýmu vzájemnýmu porozumění.

Ale když máš vyemtýno, tak lze těžko k něčemu dojít.

Reagovat
vladino10

Kamo, ty si úplný idiot. Preto na teba reagujem ako na idiota. Vieš hovno. A napriek tomu hneď prvú správu začneš ako totálny primitiv rečami o chudacikovi a o nezvládani voči typkovi, čo bayeru fandil celu sezonu. Si múdry ako rádio, pritom začínaš diskusiu ako totálny primitiv a potom sa čuduješ, keď sa k tebe ako k primitivovi ľudia správajú.

Teraz sa tváriš, ze "k necemu dojit" - k čomu chceš dojit keď diskusiu začínaš "ty si chudacek "? Rudy sa s dementmi baví ako človek, ja sa s dementmi bavím ako dement. Nikto normálny, kto chce prísť k nejakému porozumeniu nezačína diskusiu slovami chudacek, tak.naco sa teraz hráš ty zebrak. Začať takto niekde s niekym cudzím mimo.klavesnice tak ti napluju do ksichtu a pôjdeš so zvesenym chvostom dopice.

Reagovat
vladino10

Ak sa chceš s niekym slušne bavit, tak tu debatu slušne začni a nechovaj sa jak zebrak. A potom možno aj dospejes k nejakému záveru. Alebo potom nerev keď sa s tebou ľudia bavia tak jak si zaslúžiš.

Reagovat
zeroberto

Hele já to nechtěl říct první, ale ano, dement jsi. Když to o sobě už píšeš, tak ti v tom odporovat nebudu

Já to zkusím napsat srozumitelněji. Nedolejzej, zájem o tebe nemám. K ničemu se konkrétně s tebou dobrat nepotřebuju. Tvá touha mě zaujmout, na vše co tu píšu je opravdu dementní a k tomu zoufalá. Plivej si na svoje bližní, těm se to třeba líbí. Jsem si ale docela jistej že by si na mě v realitě neplivnul , ale je pravda že mě dementi nepřestávají udivovat, tak nehodlám testovat jak moc máš v hlavě vymetýno.

Dobrou chuť k zítřejší snídani a už nepiš. Věnuj se radši dětem/starý/práci/mámě vyber si jak je libo

Reagovat
vladino10

Píšeš sracky ty 0

Reagovat
zeroberto

Úplná 0, zero, nada, niente, ničego.

Reagovat
vladino10

súhlasím ty trageeeeeed

Reagovat
zeroberto

naprosto největší, ještě že souhlasíš

Reagovat
vladino10

Reagovat
zeroberto

Reagovat
vladino10

Tak ty si dobre mimo ty kar

Reagovat
zeroberto

Úplně na káry

Reagovat
JeséRodriguez

To finále EL bude super, i Atalanta letos vypadá hodně dobře. Navíc ty týmy jsou zvyklý hrát aktivně.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Grupma

Ale přenášet to bude Sport32 za speciální příplatek

Reagovat
JeséRodriguez

to je snad jedinej program, kterej nemám

Reagovat
Shevchenko

V Bochumi remíza, v posledním kole pak výhra, ve finále EL už jim ale dojde štěstí a prohrajou, vynahradí si to pak s Kaiserslauternem a budou mít double bez prohry na domácí scéně.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Sosi

Ten zapas mel z jejich strany proste koule, naboj, perfektni hra.... jako poslednich 20 min to byla dokonalost, uplna slast koukat.... ten tym by letos hral i v LM jednu z hlavnich roli.... a Xabi Alonso bude jednou nej trener.... fakt radost koukat

Reagovat
Werkrider

Tahle naše bublina už nabrala velikosti horkovzdušného balónu a až nám ho někdo praskne, tak ten pád bude hodně bolet.

Ale vypadá to, že to všichni vědí a mají z toho docela prdel, tak uvidíme kdo bude mít tu nejostřejší jehlu...

Reagovat
ACSeRw!n

10!!! zaslouzi si 10 trofeji!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele