Neprohra číslo čtyřicet devět? Bayer může překonat rekord Benfiky a nasměrovat se k treblu

09.05., 15:30
Aktuality
Xabi Alonso (© Profimedia)

Trojice českých hráčů Patrik Schick, Adam Hložek, Matěj Kovář má v dresu Leverkusenu na dosah postup do finále Evropské ligy. V dnešní semifinálové odvetě bude německý tým hájit proti AS náskok 2:0 z úvodního duelu v Římě. Vítěz dvojzápasu narazí ve finále na lepšího ze souboje Bergamo - Marseille.

Bayer může oplatit AS porážku ze semifinále minulého ročníku Evropské ligy. Schick před rokem svému týmu chyběl kvůli zranění a ani před týdnem si proti bývalému klubu nezahrál, když stejně jako Hložek zůstal na lavičce.

Leverkusen před rokem nedal AS ani gól a vypadl po venkovní prohře 0:1 a domácí remíze 0:0. "Všichni si pamatujeme, jak fanoušci minulý rok trpěli. Nyní jim chceme dát postup jako odměnu,” řekl na předzápasové tiskové konferenci Edmond Tapsoba.

Očekává se, že mezi třemi tyčemi Leverkusenu opět naskočí brankář Kovář, jenž v Evropské lize vynechal zatím jediné utkání. V deseti duelech vychytal pět čistých kont a společně s římským Mile Silvarem vládne statistikám soutěže.

Leverkusen je v této sezoně stále bez porážky, celkem neprohrál už 48 soutěžních zápasů v řadě. Již jistí němečtí šampioni vyrovnali 59 let starý evropský rekord Benfiky Lisabon a dnes ho mohou překonat.

"Neplánujeme ustupovat z našeho herního plánu. Víme jak je každý zápas těžký, takže se ke každému snažíme přistoupit se stejnou důležitostí. I proto jsme v aktuálním ročníku tak úspěšní,” prozradil Tapsoba. "Chceme hrát agresivně, kontrolovat hru a zodpovědně bránit. Víme ale, že nás nečeká nic jednoduchého, protože AS nemá co ztratit,” dodal trenér německého celku Xabi Alonso.

Bývalý skvělý záložník si uvědomuje, že se Leverkusen nesmí nechat uspokojit průběžným vedením 2:0. "Odvety v evropských pohárech jsou vždycky zrádné,” uvedl. "Budeme hrát, jako by se jednalo o klasický zápas. Nechceme spoléhat na to, že máme náskok. Chceme vyhrát,” doplnil trenéra stoper Tapsoba.

Autor: eFotbal.cz, ČTK / Lukáš Svoboda

Komentáře (30)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Zatím mají relativně ucházející sezónu.

Reagovat
Sigma Olomouc

Docela ujde, i to pivo bych jim za odměnu koupil.

Reagovat
Losinho

Tak proto ještě dají Alonsovi šanci příští sezónu.

Reagovat
ACSeRw!n

cela Evropa dnes fandi AS

Reagovat
kilobyte

Ne.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Heresy

Ne no

Reagovat
Feind

Reagovat
HV

Když se dívám na oblíbené kluby, tak nějak nedokážu pochopit, proč to zrovna ty Leverkusenu nepřeješ.

Reagovat
Pharrell

Ne

Reagovat
F.o.X.i.K

A na to jsi přišel jak?

Reagovat
Rudnevs

Preco preboha?

Reagovat
ACSeRw!n

podobne rekordy by mely zustavat a ne se prekonavat

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
GabrielBatistuta

Ne!

Reagovat
Zemun

Stačí začať sledovať od 80min,domáci v nastavení vyhraju

Reagovat
Pozor skluz!!!

"Nechceme spoléhat na to, že máme náskok. Chceme vyhrát,”

Mezitím na sockách info o cestě a lístách na finále :D

Doufám, že za toto je vydrtíme na penalty, kde zazáří San Svilar.

Kdyby to bylo 4-0, tak neřeknu, ale tato namyšlenost, když v životě nic nevyhráli a to ani jeden hráč ze sestavy, a může přijít červená, penalta, zranění klíčových hráčů, smolná teč, Tah a Tapsoba byli 30 minut vytřepaní z našeho nefunkčního pressu než je Rick obdaroval.

Taková nacítěnost se nevyplácí. Nevím, kolik tam je povoleno našch tifosi ale na tom stadionku půjdou slyšet. A dole se bude tvrdit muzika.

Letos totiž prolamují Neverkusen, ale ten v EL neplatí, když vyhráli UEFU 87/88, ne?

Daje!

Reagovat
Truffaldino

Když se člověk podívá na tehdejší složení UEFA Cupu a European Cupu, předchůdce LM, tak bych k tomu dodal, že ten rok vyhráli tu těžší evr. soutěž. Každopádně Neverkusen je u konce, těď by to chtělo ještě ukončit sérii Neverlosen

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Kincl

Tak mají proč si věřit ne? Lepší jak kecy, že je to otevřené a že míč je kulatý a hraje se 90. minut, že je za nima teprv poločas

Reagovat
JeséRodriguez

a stejně to nafukuji jen novináři

Reagovat
Pozor skluz!!!

Mají ale ještě tam nejsou, to je jak šahat si na pohár než ho vyhraješ :)

Reagovat
HV

Takové blbé kdáky

Reagovat
Pozor skluz!!!

Nejsi z Ostravy že

Reagovat
kilobyte

V životě nic nevyhráli? Vždyť nedávno udělali titul.

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak jasně že budou na sockách nějací arogantní jedinci, to je snad normální.

Reagovat
Pozor skluz!!!

To zveřejnil klub

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak to asi nemuseli, no

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele