Ve stínu Superligy: 32. kolo Premier League v kostce

23.04.2021, 14:15
Názory a komentáře
Tohle bylo dost možná nejméně záživné, nejméně zábavné a nejméně důležité kolo v historii Premier League. Zaprvé se kvůli semifinále FA Cupu rozplizlo do šesti dnů, a postrádalo tak svůj obvyklý náboj a drajv. No a zadruhé - a v první řadě - bylo zcela zastíněno pokusem o vraždu. Superliga naštěstí svůj zločin nedotáhla do konce a náš milovaný sport dýchá dál.

Byl to skutečně krušný konec/začátek týdne. Americký prime time je zavedená veličina, takže u nás v Evropě způsobila Superliga absurdní výjev jako z Ivánku, kamaráde.

"Já viděl ráno tu Superligu..."

"Já to viděl večer..."

"Já jsem to večer neviděl, ty vole."

"Já to viděl večer, no..."

"Já jsem večer nemoh, ty vole, dyť já dřu."

"Já jsem večer moh."

"Já když jsem to viděl, tak si říkám, ráno, ty vole, já kdybych to viděl večer, tak se poseru."


No, nemá cenu tady popisovat, co se stalo. Důležité je, že po strastiplném pondělku si v úterý majitelé klubů - nutno říct, že po zcela bezprecedentním tlaku od vedení UEFA, FIFA, od expertů, fanoušků i hráčů či trenérů - vystrčili hlavy z... písku a celou tu nesmyslnou šílenost odpískali.

Stopy to však určitě zanechá. V Chelsea i Liverpoolu přiznali, že bylo obtížné se soustředit na zápas, když jste proti své vůli uprostřed revolučního puče. Na Stamford Bridge se dokonce musel posunout výkop, protože stovky až tisíce (ne, Florentino, nebylo jich 40) fanoušků Blues obsadily stadion. K davům dokonce musel přijít sám Petr Čech.

Není tak divu, že Leeds měl proti Liverpoolu blíž k vítězství, stejně jako Brighton na Chelsea. Londýňané dokonce předvedli patrně nejhorší výkon od nástupu Thomase Tuchela. Paradoxně tak místo přesunu do elitní společnosti, která by nikoho nezajímala, tyto dva velkokluby možná ztratily klíčové dva body v boji o postup do Ligy mistrů. Ha, ha, ha.

A co se stalo dál? Jo, vyhodili Mourinha. Tottenham přijal nejmladšího trenéra v historii Premier League a s velkou klikou porazil Southampton. Vrátil se tak do boje o TOP 4, kam se na dvě volná místa tlačí hned 5 (možná i 6) celků. Závěr sezóny tak bude mimořádně zajímavý, i když o titulu i sestupujících je do značné míry jasno.

Tak a teď už pojďme na tradiční rubriky...

Poznámka: Zápas Tottenham - Southampton byl dohrávkou 29. kola a do této kostky se nepočítá.

TOP 3 góly kola




Hvězdy kola dle WhoScored.com


1. Harry Kane (Tottenham) - 8.79 | 2 góly, 5 střel, 2 na bránu, 2 klíčové přihrávky, 2 úspěšné průniky (67%)

2. Mason Greenwood (Man Utd) - 8.74 | 2 góly, 5 střel, 3 na bránu, klíčová přihrávka, 2 vyhrané vzdušné souboje (100%)

3. Timothy Castagne (Leicester) - 8.43 | asistence, 5 klíčových přihrávek, 2 obranné zákroky (100%), 92% úspěšnost přihrávek

Nejlepší Čech (39.): Vladimír Coufal (West Ham) - 7.27 | 88 doteků s míčem (nejvíc v zápase), 2 klíčové přihrávky, vybojovaná penalta (autem), 4 přerušené útoky soupeře

Sestava 32. kola Premier League


Autor: Marek Ustohal

Gólman - Alisson Becker (Liverpool): Neudržel čisté konto a nedovedl Liverpool k vítězství, kdyby však skvěle nezachytal, Reds by z Leedsu odcházeli bez bodu. Alisson si poradil s nájezdem Bamforda i velkými šancemi Harrisona a Robertse.

Pravý obránce - Timothy Castagne (Leicester): Výkon téměř jako z liverpoolského střihu. Pravý křídelní bek Foxes se proti WBA mnohdy pohyboval spíš jako pravé křídlo, měl velké množství prostoru, pročež neustále vyrážel vpřed. Pro kolegy vyrobil pět střeleckých situací, z nichž jedna skončila gólem. Navíc trefil tyčku.

Pravý stoper - Joachim Andersen (Fulham): Pro Cottagers zcela nepostradatelný hráč, který je nejen skvělý v defenzivních povinnostech, ale také na míči a v rozehrávce. Jeho a Tosinovou zásluhou měl Fulham nakročeno k obrovsky cenné výhře nad Arsenalem, přišel o ni smolně až v samotném závěru.

Levý stoper - Jonny Evans (Leicester): Rozdával míče doleva na Thomase, doprava na Castagneho, z obranné činnosti lze vypíchnout jeden jeho klíčový zákrok ve vlastním vápně. V tom soupeřově hlavou skóroval. Na výkon severoirského stopera v zápase proti Baggies nešlo najít nedostatek.

Levý obránce - Matt Ritchie (Newcastle): Z Bournemouthu ho známe jako dynamické křídlo, Steve Bruce z něj nyní udělal křídelního beka. Celý zápas měl co dělat s Coufalem, ale odvedl si svůj díl práce, zatímco v ofenzivě vyzkoušel čtyřikrát odcentrovat do vápna. Jednou se jeho míč chytil a byl z toho vítězný gól Willocka.

Pravý záložník - Mason Greenwood (Man Utd): Nikoli Bruno Fernandes, v posledních týdnech táhne Manchester United za jistotou umístění v TOP 4 jeho mladší kolega. Mason Greenwood se definitivně usadil v základní sestavě a Solskjaera odměňuje na pravidelné bázi. Burnley porazil dvěma góly.

Pravý střední záložník - Bernardo Silva (Man City): Ač je to u Guardioly hodně obtížné poznat, Bernardo momentálně patří do optimální základní jedenáctky Citizens. I proto se nyní často stává, že v Premier League nehraje; nikoli však poslední duel na půdě Aston Villy. A byl to právě subtilní Portugalec, kdo při zranění De Bruynea režíroval hru - a mimo jiné přihrál na oba góly svého týmu.

Levý střední záložník - Gylfi Sigurdsson (Everton): Jeho forma jde nahoru - dolů, ale v noze to pořád má mimořádně. Poslední dobou Islanďan hraje a proti Tottenhamu mu Carlo Ancelotti našel v systému 4-4-2 místo na levém kraji zálohy. Právě po jeho přihrávce byl faulován Rodríguez na penaltu, kterou sám Sigurdsson proměnil. Druhý gól přidal po krásné akce Colemana (vizte Top 3 góly kola).

Levý záložník - Phil Foden (Manchester City): V anglických médiích se po jeho výkonu strhla hotová euforie. Není se čemu divit, je to Angličan, je mladý... na to už jsme zvyklí. Ale tady musíme brát v potaz i to, že Foden vlastně odstranil ze sestavy jiného domácího oblíbence Raheema Sterlinga, jenž si přes mladšího kolegu v posledních týdnech prakticky nekopne. Proti Aston Ville Foden zářil pohybově i střelecky. Dal gól a vyfauloval se na něm Matty Cash.

Pravý útočník - Allan Saint-Maximin (Newcastle): Dejte ho do lepšího týmu, dejte mu lepší fyzioterapeuty a bude z něj naprostá hvězda. Francouzský ofenzivní univerzál hodně trpí na zranění, takže jej téměř nikdy nevidíme v plné síle. Duben mu ale patří - na jeho technické schopnosti a dribling se nyní nechytali ani ve West Hamu. Stál u zrodu červené karty Dawsona a zařídil vlastní branku Diopa.

Levý útočník - Harry Kane (Tottenham): Devátá nominace do sestavy kola hovoří za vše. Harry Kane je nejlepším hráčem letošní sezóny Premier League. Když nesbírá míče uprostřed pole a nerozdává je dál, je ve vápně a dává gól za gólem. Nikdo nemá lepší zakončení než on - a to jak ze země, tak ze vzduchu - nohou i hlavou. Evertonu dal dvě branky a od hattricku jej dělila tyč.

Hráči, kteří si zaslouží zmínku: Alphonse Aréola, Trent Alexander-Arnold, Tosin Adarabioyo, Diego Llorente, Ben White, Yves Bissouma, Adama Traoré, Joelinton, Marcus Rashford, Jamie Vardy

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City33245469:2477
2.Manchester United32199464:3566
3.Leicester City32185958:3759
4.Chelsea FC321510750:3155
5.West Ham United32167953:4255
6.Tottenham Hotspur331581056:3853
7.Liverpool FC32158954:3853
8.Everton FC311471043:4049
9.Arsenal FC321371244:3646
10.Leeds United321441450:5046
11.Aston Villa311351344:3544
12.Wolverhampton Wanderers321181332:4141
13.Crystal Palace311081333:5238
14.Southampton FC321061640:5836
15.Newcastle United32981535:5335
16.Brighton & Hove Albion327131233:3834
17.Burnley FC32891526:4533
18.Fulham FC335121625:4327
19.West Bromwich Albion32591828:6224
20.Sheffield United32422617:5614

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (16)

Přidat komentář
nani92

podme si po titul

Reagovat
PBLead

Gól Kanea je jak z FIFY. Obránci si to random proodráží přímo až k útočníkovi na volej. Jinak gól United byl fakt luxus.

Reagovat
Seydou Doumbia

Maximin musí jít do týmu, kde bude stejně jako v NUFC vynikat. Vychází mi Leicester. Nebo do Lyonu, ale to je nemožný.

Reagovat
JackDaniels.

Ideal by bol, keby ostane a vhodne sa doplni kader ! ( snivajte s nami)

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak já se snažím byt trochu realista.

Reagovat
Mimalu

[Simon Stone] Via GMP: Ryan Giggs has been charged with causing actual bodily harm to a woman in her 30s and common assault of a woman in her 20s. Both counts relate to an incident on the evening of Sunday 1 November 2020. Giggs also been charged with count of coercive + controlling behaviour.

https://www.eurosport.co.uk/football/wales-manager-ryan-giggs-charged-with-assaulting-two-women-and-controlling-or-coercive-behaviour_sto8287891/story.shtml

Reagovat
Dawon

Proc zrovna z takoveho hrace se musi vyklubat tohle?

Reagovat
Kinky7

Neojel nahodou brachovi manzelku?

Reagovat
J0EL

odpad

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
Dawon

Ano, vsak to myslim jako celek, ne ze se to z nej stalo dnes

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz ma zenska svuj den, tak dokaze perlit tak, ze zasvrbi ruka i toho nejvetsiho flegmouse. Nemam nic proti nejakymu spani s cizi zenskou. Vztahy jsou proste nuda, ale mlatit zenskou, kdyz uz se davno vi, ze ji to rozum stejne neprida, to je opravdu na nejakou ustavni lecbu.

Reagovat
CHONG

Lidský odpad

Reagovat
mithro

Gutted. Always had Giggsy down as a lovely fella.

Reagovat
Front hell

špína

Reagovat
Posledni Kovboj

Luxusni cringe

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele